Vije-sti

Uoči nastupa na Brucošijadi FER-a, Podočnjaci predstavljaju novi singl i video

Uoči nastupa na Brucošijadi FER-a, Podočnjaci predstavljaju novi singl i video

Nakon prepune Tvornice kulture te nominacije za nagradu Rock&Off, koncertna atrakcija iz Kutine - Podočnjaci, predstavlja svoj unikatan zvuk i u novom singlu i videospotu "Predsoblje".

Podočnjaci su mladi sastav iz Kutine, djeluju tek dvije godine, a do sada su postali jedno od interesantnijih glazbenih imena nove generacije. Bend čine beachboy19, Sinista Ruky i producent Nix K, a pažnju šire publike zaplijenili su singlovima "Šiške" i "Papuče" te hvaljenim debitantskim albumom "Ispod očiju", koji je u vrlo kratkom roku stekao status favorita među njihovom publikom. 

Upravo su na krilima tog prvog albuma došli i do statusa jedne od omiljenih koncertnih atrakcija nove generacije, kada su u proljeće ove godine održali svoj prvi samostalni koncert pred prepunom Tvornicom kulture u Zagrebu, nakon čega je uslijedio i zamijećeni nastup na ovogodišnjem izdanju Zagreb Beer Festa.

Osim koncertima i festivalskim nastupima svoju glazbenu kreativnost i unikatan spoj hip-hop i pop žanrova te elektronike konstantno predstavljaju i novim autorskim materijalom, a kao najnoviji singl donose pjesmu "Predsoblje", zajedno s pratećim videospotom u režiji Marka Hodžića i Jana Kruhaka.

Tematika pjesme je propala mladenačka ljubav, što oslikavaju na svoj specifičan način te u svom stilu otkrivaju: "Pjesnik traži razlog za prerano završenu romansu dok ga motivi te veze neprestano vraćaju u prošlost".

Uz objavu novog singla i spota, Podočnjaci najavljuju i nastup na našoj najpoznatijoj brucošijadi - Brucošijadi FER-a, koja će se održati 12. studenog u Zagrebu. Mjesto je to gdje su se prvi put sreli članovi benda Sinista Ruky i beachboy19, a kako kažu "ne zna se tko je bio u gorem stanju". Ipak, za ovaj nastup najavljuju nešto drugačiju situaciju: "Spremamo energičan nastup za koji se nadamo da će brucošima i svima koji se tako osjećaju ostati kao jedna lijepa poveznica na prve studentske dane i na sami FER. Velika je čast biti na tako utjecajnom festivalu".
Singl "Predsoblje" je od 17. listopada dostupan putem svih glazbenih streaming platformi, u izdanju agencije i labela yem, zajedno s pratećim videospotom na YouTubeu: https://bfan.link/predsoblje 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni