Vije-sti

Urban & 4: Stigao je DIV - pogledajte video spot

Urban & 4: Stigao je DIV - pogledajte video spot

Ovu zimu Urban & 4 obojali su bojama „Diva“, nove pjesme koja je dugo sazrijevala, kroz vrijeme rasla, a sada je dobila i svoju video priču, obojanu pak pokretima i atmosferom koja nas odnosi u taj divovski svijet osjećaja, snage, veličine, ali i skrivene nježnosti te postojanosti.

U video spotu za pjesmu „Div“ uloge nose, to jest, plešu Roberta Milevoj te Matija Ferlin, koji su svojim talentom i vizijom Diva te pokretima oslikali atmosferu i osjećaje koje pjesma nosi. Matija Ferlin je, dakle, u ovom spotu, i redatelj i jedan od glavnih nositelja uloge, čime je njegova kreativnost došla do potpunog izražaja te opravdala slobodu koju mu je bend dao.

U mojem rasporedu bila je dvotjedna rupa koju je na intuitivnoj razini uvidio Damir i od poziva do realizacije stigli smo u manje od četiri tjedna. Kad imaš sjajne suradnike, dobru stvar i u potpunosti umjetničku slobodu, onda ideja i realizacija spota teče besprijekorno. Imao sam potrebu napraviti koreografski spot, rasplesati Diva na jedan malo drugačiji način. Mi kao ekipa smo iznimno zadovoljni uratkom, a nadam se da će i publika moći uživati u ovom slikovitom prikazu Diva. - izjavio je Matija Ferlin.

Pozvati Matiju Ferlina, jednog od naših najuspješnijih i plesača i koreografa i režisera, kako kod nas, tako i izvan granica naše zemlje, da nam režira spot bio je zapravo logičan korak i nastavak našeg umjetničkog druženja, koje je započeto njegovim ulogama u našim spotovima. Iznimna nam je čast što je prihvatio poziv i na sebi svojstven način slikom oživio Diva. S obzirom da pratimo njegov rad dugi niz godina i da smo bili uvjereni da je on sam sebi postavio vrlo visoke kriterije, Matiji smo dali potpuno odriješene ruke da Diva uprizori kakvim ga on vidi i kako on želi. Kad je spot bio gotov znali smo da nismo pogriješili, bolji spot za tu pjesmu nismo mogli ni zamisliti. - izjavio je Damir Urban povodom izlaska video spota te nas podsjetio na rečenice koje su pratile sam izlazak pjesme: Div je ono veliko, značajno biće koje poznajemo iz priča, a koje samo rijetki susretnu u životu. Za mene osobno div stoji i kao znak skrivene nježnosti, zarobljenosti u veličini, prividne nesalomljivosti, a onda zbog toga često i usamljenosti.

Urban&4 kraj 2019. godine i početak nove osim „Divom“, obilježili su i brojnim koncertnim nastupima kojima su obišli Sarajevo, Zagreb, Banja Luku, Dubrovnik, Pulu i Rijeku. Do novih koncertnih datuma i planova, uživajte, plešite i rastite uz „Diva“ 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni