Vije-sti

Ususret zagrebačkom koncertu, Calum Scott predstavlja suradnju s Jaxom Jonesom

Ususret zagrebačkom koncertu, Calum Scott predstavlja suradnju s Jaxom Jonesom

Producent, DJ i multiinstrumentalist nominiran za Grammyja i BRIT nagradu Jax Jones i hvaljeni pjevač Calum Scott objavili su energičnu suradnju „Whistle”!

Pjesma koja govori o pružanju novih prilika dostupna je na svim glazbenim platformama: https://jaxjones.lnk.to/Whistle

Jako sam uzbuđen što surađujem s Calumom na „Whistle“, kaže Jax Jones koji je ove godine zaradio nominacije za Grammyja i BRIT nagradu. Njegov vokal je izvanredan – udahnuo je život u pjesmu. 2023. će za mene biti produktivna godina: „Whistle“ je tek početak razdoblja koje će biti ispunjeno nizom novih izdanja.

Calum Scott je dodao: Jako sam sretan što mogu raditi s Jaxom na ovom izdanju. Sjećam se trenutka kada sam čuo jednu od prvih demo verzija pjesme; odmah sam se htio uključiti u proces i snimiti svoj vokal! Veliki sam obožavatelj Jaxa kao umjetnika, a nakon što sam proveo vrijeme s njim i njegovom obitelji, postao sam i obožavatelj njega kao osobe. Jedva čekam da svi čuju „Whistle“!

Službeni video za „Whistle” snimljen je u starom londonskom autobusu kojim se Jax vozio dok je živio u Elephant & Castleu, svojoj staroj četvrti. Trenuci u životima putnika koji dijele isti bus uhvaćeni su posebnom kamerom koja prati njihova putovanja i kretanja od jutra do večeri. Jax je korežirao video s Charliejem Sarsfieldom (Stormzy, George Ezra).

Novi materijal inspiriran je idolima iz mojih tinejdžerskih dana. Zato mnoge pjesme zvuče nostalgično i zato ima tako puno vizuala posvećenih mojoj mladosti. Na primjer, spot za „Whistle“ snimali smo u autobusima 176 i 363 kojima sam se svaki dan vozio na glazbene tečajeve. Vraćanje tim rutama omogućilo mi je da pokažem London iz moje perspektive, odnosno njegove multikulturalne aspekte koji su me pretvorili u osobu i glazbenika kakav sam danas. I u artworku singla vidljivi su motivi iz moje mladosti. Njihovim otkrivanjem istražujem ideju uzimanja stvari s kojima smo odrastali i identificiranja s njima; na taj način ih priznajem umjesto da se odmičem od njih i postavljam se na pijedestal, objašnjava Jax.

Jax Jones i Calum Scott su s pjesmom „Where Did You Go?” doživjeli golem uspjeh u 2022. Ova pjesma – nastala u suradnji s MNEK-om – prikupila je preko 450 milijuna sveukupnih streamova diljem svijeta. Jax je pozornost na sebe usmjerio i oživljavanjem njegovog projekta s Martinom Solveigom EUROPA – u 2022. su, u suradnji s GRACEY, objavili pjesmu „Lonely Heart” koja također broji višemilijunske streamove.

 

Calum Scott je u 2022. objavio svoj drugi album „Bridges“ koji je sadržavao hitove „Heaven“, „Biblical“, „Rise“ i „If You Ever Change Your Mind“. Njegova suradnja s Lost Frequencies na pjesmi „Where Are You Now“ zaključila je 2022. s više od milijardu sveukupnih globalnih streamova te je nagrađena zlatnim certifikatom u SAD-u, a platinastim u UK-u. Pjesma nominirana za BRIT nagradu bila je jedna od najboljih 10 singlova godine u UK-u  te je uvrštena u top 15 Billboardove liste Hot Dance/Electronic Songs iz 2022.

Sve dosadašnje uspješnice Scott će ubrzo predstaviti i domaćoj publici: 28. travnja nastupa u zagrebačkom Boogaloou! Koncert koji je dio njegove Bridges World Tour turneje će ujedno biti njegovo prvo gostovanje u regiji. Ulaznice za koncert dostupne su na ovom linku.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni