Vije-sti

Valentino Bošković predstavit će glazbeno povijesni ep na najvećem europskom showcase festivalu Eurosonic!

Valentino Bošković predstavit će glazbeno povijesni ep na najvećem europskom showcase festivalu Eurosonic!

Prvi brački astronaut koji je od 1646. godine jedini poznati stanovnik Marsa, nastupit će u petak 15. siječnja u 20:25 h na najvećem europskom showcase festivalu, Eurosonicu, koji se održava od 13. do 16. siječnja u nizozemskom Groningenu, na poziv organizatora festivala. Zbog pandemije koronavirusa festival će u potpunosti biti digitalan.

Pozivu na festival smo se odazvali jer smo dobili slobodu osmislit program kojim ćemo se predstavit. Tako smo se odlučili za premijeru našeg novog djela, glazbeno-povijesnog epa "Tri punte portafoja" koji uključuje i dvije dosad neobjavljene pjesme, a sve praćeno arhivskim snimkama Brača i bračkog podmorja - rekli su Josip Radić i Branko Dragičević, Valentinotovi izaslanici na Zemlji.

Valentino je prošle godine objavio album "Velika Praska" koji se našao na listama najboljih albuma većine hrvatskih i regionalnih glazbenih kritičara, kao i singl "Blojska rapsodija". Album možete besplatno slušati na njihovom Bandcampu ili ovdi.

Vinilno izdanje je u izradi i naći će se uskoro u prodaji u izdanju Mudrog Brka, a dotad možete kupiti CD kompilaciju "Vodič kroz galaksiju za redikule" ili ulaznicu.

Ovo nije nastup uživo, to će tek bit na Vidovoj gori 2046. godine - zaključio je Valentino.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni