Vije-sti

Voodoo blues trojac My Baby vraća se u Zagreb

Voodoo blues trojac My Baby vraća se u Zagreb

Sjajni voodoo blues trio My Baby vraćaju se u Tvornicu kulture u nedjelju 27. studenog.

Odličan scenski nastup, jedinstveni zvuk i kombinacija žanrova koju ne možete čuti bilo gdje, velika energija, vibracije i neobični voodoo odlikuju ovaj bend. Godinu dana nakon prvog i hvaljenog zagrebačkog nastupa u Tvornici kulture, kada su pokazali zašto ih nazivaju novom glazbenom atrakcijom i bend čiji impresivan nastup treba vidjeti uživo, trojac se vraća na treći nastup u našoj metropoli, na mjesto gdje je dobar glas o njima počeo kolati.

Glas o njima se od tada proširio daleko, pa će se ubrzo nakon zagrebačkog ukazanja bend uputiti na tromjesečnu turneju po Južnoj Africi i Novom Zelandu. My Baby su ujedno u studiju i rade na novom albumu, a koncert u Tvornici kulture bit će prilika čuti i nove stvari.

Bend My Baby mješavina je nizozemske i novozelandske krvi, rođen iz ljubavi prema fingerpickin’ gitarama, voodoou, funku, gospelu i južnjačkom močvarnom bluesu. Progovaraju kroz repetitivne ritmove, puno slide gitara i sanjive vokale, spajajući tradicionalno i moderno u impresivan live nastup. Sami svoj jedinstveni izričaj nazivaju delta trance louisiana dub indie funkom, a njihova iznenađujuća kombinacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim i predstavlja pravo glazbeno osvježenje.

Grupu čine multi-instrumentalistica i vokalistica Cato van Dyck, njen brat Joost van Dyck na bubnjevima i gitarist Daniel Johnston, a oformili su je 2012. godine. Prvo izdanje, "MY BABY Loves Voodoo", objavljeno je 2013. godine, a ozbiljnija internacionalna karijera lansirana je nastupom na Eurosonic Noordeslag Festivalu u Nizozemskoj, u siječnju 2014. godine. Tijekom te iste godine bend je proputovao cijeli svijet nastupajući od Japana i Novog Zelanda do SAD-a i, naravno, cijele Europe.

Uslijedilo je drugo izdanje, "Shamanaid", objavljeno 2015. godine, a izdanje pokazuje žešći zvuk, novije utjecaje, poput indijskih i afričkih melodija kao i suvremene plesne glazbe, te želju benda da stalno redefinira vlastitu glazbu. 

Ulaznice u pretprodaji iznose 40, a na dan koncerta 55 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hr
www.eventim.hr
Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
Atlas, Teslina 7, Zagreb
Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb
Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb
Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb
Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb
Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

Organizator koncerta je yem kolektiv.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni