Vije-sti

White Rabbit Band, Eksodus i Lemon 3 u Hard Placeu

White Rabbit Band, Eksodus i Lemon 3 u Hard Placeu

Beogradski post-punk/industrial bend White Rabit, uz podršku domaćih gostiju Eksodus i Lemon 3, nastupiti će u četvrtak, 12.11., u zagrebačkom Hard Placeu. Koncert će započeti u 20 sati, a ulaz je besplatan!

Beogradski band White Rabbit Band počeo je svoju karijeru u ranim osamdesetima, u doba post punka i novog vala kojoj sceni  su i pripadali. Od 1983. do 1987. odsvirali su  više od 100 koncerata širom bivše Jugoslavije, bili česti gosti na Radiju i Televiziji, a najveći su uspjeh postigli sa singlom "1986". 1988. godine se White Rabbit Band razilazi. No, nakon više od 20 godina, 2013. godine  se ponovo okupljaju i nastavljaju svoju kombinaciju tipičnog beogradskog novovalnog zvuka sada u kombinaciji s modernijem rockerskim zvukom, ili kako oni sami nazivaju svoj glazbeni stil post punk industrial psycho metal. Ubrzo snimaju novi materijal s kojeg su skinuti singlovi "The Jungle" i "Love will Heal the Pain". Iduće godine izlaze novi singlovi "The Crack" i "Return Of The Buffalo". White Rabbit Band su trenutno na turneji na kojoj promoviraju svoj singl „Legalze It“ koji se zalaže za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe. Njihovi nastupi su poznati po odličnoj atmosferi i ogromnim količinama energije koju prenose na publiku.

Kao njihovi gosti će na ovom koncertu nastupiti zagrebački old school punk rockeri Eksodus kojima je nedavno preminuo bubnjar Prade, legendarni zagrebački punker i  kojem u čast sviraju niz koncerata. Zanimljivo je da su i White Rabbit Band  i Eksodus svoje karijere započeli 1983., a prekinuli 1987. godine, jedino što se Eksodus ponovno okupio 1998., a White Rabbit Band 2013. godine.

Također kao gosti će nastupit zagrebački mladi melodic punk rock band Lemon 3 koji svoj zvuk grade na novijem američkom punk zvuku. Još jedna zanimljivost je da je bubnjar grupe Lemon 3, Tin Brkljačić sin sadašnjeg bubnjara Eksodusa, popularno zvanog Faca koji je do sada svirao u grupama Ivan Grozni, Phantasmagoria i Brujači, a i jedan koncert sa Eksodusom prije desetak godina.

Za puštanje glazbe će biti zaduženi lider Eksodusa, Tomi Phantasma i Sasha The Cult koji će vrtjet alter rock hitove, od punk rocka, metala do svega što ima padne na pamet il ih vi tražite da puste.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni