Vije-sti

Zadruga sutra uz Hladno Pivo i Ogenj slavi 25 godina

Zadruga sutra uz Hladno Pivo i Ogenj slavi 25 godina

Zadruga ove godine obilježava 25 godina neprekinutog djelovanja te će svojih četvrt stoljeća postojanja sutra obilježiti koncertom u Boogaloo klubu, a uz njih će kao gosti nastupiti Hladno Pivo i Ogenj.

Rock grupa Zadruga nastala je u Zlataru 1990. godine kad su gitarist Krumpa, vokal Kreš i bubnjar Jura, odlučili osnovati bend nakon što su već imali nekoliko vlastitih kompozicija.

Nakon nekoliko nastupa i nekoliko izmjena (odlazaka i dolazaka) članova benda, prvu stalnu postavu benda čine Krumpa, Kreš, Ivek i Žac uz stalnu pratnju i podršku Kore. Sa svojim demo, a kasnije i studijskim izdanjima, Zadruga je postala dio tadašnje hrvatske alternativne scene kojoj su pripadali Majke, Hladno pivo, Pips, Chip & Videoclips, Let 3, Overflow i drugi, a svirke po Hrvatskoj i Sloveniji su postajale sve brojnije. Osim na 3 samostalna albuma te jednom albumu koji je nastao u suradnji, pjesme Zadruge objavljene su na desetak različitih kompilacija i prigodnih izdanja, a obrađuju ih i sviraju i mnogi drugi izvođači.

Ulaznice u prodaji po 50 kn. Prodajna mjesta – Boogaloo, Hard Place. Dirty Old shop, Rockmark i sva prodajna mjesta Entrio, te online na entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni