Vije-sti

„Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ predstavlja Sfumato „Plasma Laser Gun 10000“

photo: Sfumato, credit: Marina Uzelac

„Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ predstavlja Sfumato „Plasma Laser Gun 10000“

Sfumato i njihov live spot "Plasma Laser Gun 10000", novi je, ujedno i osmi spot nastao tijekom snimanja ploče “Zagreb Calling: Generacija bez refrena” u zagrebačkom Ksetu. Snimao ga je Bojan Koštić.

Zagrebački trio Sfumato čine Viktor Slamnig (bas gitara), Ivan Cimi Marinović (bubanj) i Matko Bobić (električna gitara). Prepoznatljivi su po avanturističkom pristupu funku i suvremenoj instrumentalnoj muzici. Postoje već šest godina kao dio muzičkog kolektiva JeboTon.

Uz jedan studijski album i live EP, snimili su i novu pjesmu "Plasma Laser Gun 10000" za kompilaciju "Zagreb Calling » koja objedinjuje zagrebački underground.

Jako im je drago što su snimili, kažu, "najprljaviju fusion stvar u Hrvata" za tako relevantan dokument koji istovremeno, kao cjelina, zvuči bolesno dobro i zanimljivo.

Kompilacija je već dobila pohvale i kritičara i publike, a glazbenici s nestrpljenjem iščekuju koncerte na kojima će odsvirati i pjesme sa Zagreb Callinga.

Već 5. lipnja, koncertom triju glazbenika s kompilacije „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ – ŽEN, Klinike Denisa Kataneca i Ivana Grobenskog, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, počinje Ljeto u MSU 2021!

Tjedan dana kasnije nastupaju Porto Morto.

Ploča inače okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova, a jedan od primarnih ciljeva Zagreb Callinga je bio pokazati i dokazati da Hrvatska ima nikad jaču, raznovrsniju i talentiraniju alternativnu scenu

Uz Sfumato, na ploči sviraju i: ŽEN, Ivan Grobenski, Porto Morto, Truth≠Tribe, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Dimitrije Dimitrijević, nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto. 

Ulaznice za „Ljeto u MSU“, u prodaji su preko Eventima i na recepciji MSU:

https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/ljeto-u-msu-2021-zagreb-muzej-suvremene-umjetnosti-563594/event.html

“Zagreb Calling: Generacija bez refrena”  objavljena je 5. svibnja na vinilu i digitalnim servisima:

https://backl.ink/145901244

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni