Vije-sti

ZEZ festival najavljuje live stream

ZEZ festival najavljuje live stream

ZEZ Festival je zbog mjera Stožera civilne zaštite prebačen u novi, jesenski termin, od 14. do 18.10.2020.

Time bi festival trebao započeti upravo na sedmu obljetnicu prvog ZEZ-a - koncerta Colina Stetsona.

Teško je predvidjeti što budućnost nosi pa za izgledne izmjene programa i sadržaja popratite ZEZ-ove stranice na društvenim mrežama narednih mjeseci.

U slučaju ukidanja financijskih potpora, festival će se vjerojatno morati održati u kraćem, skromnijem izdanju. Kupljene festivalske ulaznice za sada vrijede i za nove datume, ali dnevne ulaznice neće. Povrat novca moći će se ostvariti na mjestu kupnje - u Dirty Old Shopu ili KSET-u, jednom kad oni ponovno otvore svoja vrata.

Kao malu nadoknadu, ZEZ će u subotu, 18. 4. streamati mutaciju elektronskog programa koji se na taj dan trebao održati na odgođenom ZEZ Festivalu. Od 17 h do ponoći izmijenit će se 7 setova, neki uživo iz svoga doma, a neki prethodno snimljeni. Za lagani uvod u sonično putovanje zadužena je Babilonska, organizatorica ZEZ-a, a producenti tonota i Varboska predstavit će svoj eteričan, ali masan zvuk u obliku live setova. Nakon toga slijede avanturistički DJ setovi domaćih snaga N/OBEa i Korneta, a za finale nesuđeni gosti iz Jugosfere - Warrego Valles iz Ljubljane i SAUD iz Beograda.

Za ulaz u stream popratite ZEZ-ove društvene mreže, gdje će u subotu biti objavljen link preko kojeg će se moći pratiti stream.

Više o izvođačima pročitajte u nastavku.

Kao predstavnice ljubljanske Ustanove nastupit će Nina Hudej i NinaBelle, poznatije kao producentski i live duo Warrego Valles. Njihovo izdanje iz 2019. “save as” te “Botox” iz 2018. (oboje izdanih na nezavisnoj slovenskoj etiketi Kamizdat) našli su se na mnogobrojnim regionalnim i europskim best-of listama navedenih godina, te predstavljaju vrhunac originalne jugosferne postklupske glazbene produkcije.

SAUD je jedan od najcjenjenijih srpskih DJ-a koji njeguje živahno suvremeno nasljedstvo hardcorea i breakbeata. Njegov intenzivni post-techno stil ritmičke psihodelije prepoznatljiv je i u zvuku klupskog programa SUTRA, čiji je suosnivač. Uz srpske floorove, pomeo je i one u Bologni, Műnchenu, Ljubljani, Istanbulu i Egiptu, a prošlu godinu okrunio je i svojim prvim Boiler Room setom.

tonota je mlada producentica iz Zagreba, najviše aktivna kao član dua Playground Hustle koji spaja mračnu elektroniku s eksperimentalnom rapom. Ideja iza njenog audio performansa je kombiniranje zvukova iz prirode snimljene field recorderom s digitalnim svijetom razlomljenih beatova i elektroničkog basa.

Varboska je dojmljivi mladi producent koji će izvesti live set koji spaja atmosferičnost nadnaravnog soundtracka sa zapetljanim ritmičkim konstrukcijama. Nedavno je izbacio ambijentalni remix EP Heat Death s brojnim kolaboracijama, a uskoro je na putu i dugometražno izdanje.

Kornet je popularni selektor koktela plesne i izazovne glazbe s etno prizvukom i vjerojatno najveća anomalija među dobitnicima Ambasadorove nagrade za mladog DJ-a godine. U zadnje vrijeme digao je svoju selekciju u sfere natprirodnog, što je okrunio nezaboravnim setom u beogradskom Drugstoreu kao support Aquarianu te kompleksnim mixom za španjolski label xenonyms.

Radijski voditelj, filmski i kazališni kompozitor, producent u usponu te često radikalni DJ N/OBE dat će nam da povirimo u svijet njegovog progresivnog zvuka. Nedavno je ostvario i svoj prvi službeni release, label Aleca Pacea Early Reflex. Uz Korneta i Oberana pokrenuo je eksperimentalnu klupsku večer VOLTA te pripadajući podcast serijal u kojima podupiru kreativne izlete domaćih i stranih DJ-a i producenata.

Babilonska će kao organizatorica ZEZ-a ovom prilikom pripremiti uvodni set inspiriran ZEZ-ovim soundom i osobnim utjecajima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni