Albumi

Ice Capri objavio

Ice Capri objavio "Capri Sunce" - kratku poslasticu s okusom posljednjih zraka ljetnog sunca

Petnaestominutni r’n’b/trap bombončić, slatkiš koji će vas osvojiti na prvo slušanje. Savršeno lagano post-ljetno štivo kojim se glazbenik umjetničkog imena Ice Capri predstavlja publici.

Sunčani balans, kao što to i nalaže dizajn naslovnice ovog mini albuma. Mirnoća u kojoj dominira ljubavna tematika, no spontano i nenametljivo na trenutke baci punchlineove kojima jednostavno pomalo hladnokrvno, onako usput, iz rukava otrese i protrese oštru kritiku društvu. 

Prije godinu dana pojavila se “Barbie” te izazvala pozitivne reakcije publike. Uspoređujući s domaćom scenom, ovo se nalazi negdje između pjesme “Otrova u čaj” grupe High5 i čitavog opusa z++-a. No, atmosfera je puno opuštenija, zapela je negdje na plaži, na suncu i ne mari previše za utisak koji će ostaviti. Šest pjesama kao da su nastale u trenutku, prirodno su izbačene na površinu i plasirane u javnost kao flegmatični oblik specifičnih mudrosti u kombinaciji sa šaljivim dosjetkama. Uz zaraznu melodiju i lagani plesni ritam “Capri Sunce” osvojit će vas na prvu. 

 

Eksperimentiranje i poigravanje zvukom također je umjereno, odmjereno. Na trenutke štreberski nastrojeno, no pridonosi prepoznatljivosti. I ako ne osvaja na prvu kao "Tetovaže", nakon nekoliko slušanja otkrivaju se skriveni slojevi, osjećaji i ritmički udarci cjelina u strukturi koji djelima daju čvrstoću i kompaktnost. 

Tko je ranije upratio njegov rad zasigurno će biti zadovoljan kako ovi slatki hitovi zvuče na okupu. Oni koji to do sada nisu napravili svakako bi trebali obratiti pažnju na Ice Caprija - ovo je njegov lagani zalet iz undergrounda prema mainstreamu. 

No, ne valjda previše filozofirati. Jer niti on to ne radi. Treba se prepustiti i uživati u Caprijevim misterioznim posljednjim zrakama ljetnog sunca.  

Nabavite ga na Bandcampu OVDJE.

 

Popis pjesama:

1. Capri Sunce

2. Grammy ft. Bopsi*

3. Tetovaže*

4. Barbie*

5. Šareni Bomboni

6. Oči 2

 

*top pjesme

Maja Trstenjak
Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report