Albumi

Markiz - Crveni album sa stavom

Markiz - Crveni album sa stavom

Dobrog pop rocka u Hrvatskoj ne manjka. Za to je zaslužan i Markiz koji predstavlja najcrveniji album dosad. U središtu je Ines Mlinarić koja i dalje oduševljava vokalnim sposobnostima. Tehničke mogućnosti upotpunjene su toplom bojom glasa iz koje vrišti opasan, sirovi rock'n'roll duh.

Sedam pjesama, od kojih se većina njih publici uvukla pod kožu i prije izlaska fizičkog izdanja. U pravilu ljubavne tematike kroz koje se provlači oštra socijalna tematika ispunile su album. Vole ih radijski eteri, pogotovo pjesmu "Sve što sada želim" čiji hitoidni karakter veoma oprezno koketira s distorzijama dok se u pozadini skriva veliki potencijal bogatih orkestracija. Kad bi se produkcijski ova pjesma dodatno produkcijski dotjerala, bilo bi to jedno od najboljih pop rock ostvarenja unazad nekoliko godina na domaćoj glazbenoj sceni. 

Rokerska i ziheraška "Da da da" prethodi dragulju albuma, pjesmi "Predaja". Uz gostovanje Mirela Priselac Remi, suprotstavljena su dva snažna ženska karaktera na koje slušatelj nikako ne može ostati ravnodušan. Zahtjeva nekoliko slušanja kako bi se ugrabio pravi doživljaj, gitarska solaža šećer je na kraju.

U akustičnoj maniri zatvaraju još jedno poglavlje karijere i daju za naslutiti kako je uspješno upaljen plamen novog poglavlja njihovog rada. Pitanje je trenutka kada će naglo buknuti plamen jer, premda su već dulji niz godina prisutni na sceni, ovaj album zvuči kao početak uzlazne putanje s koje ne nikako ne smiju skretati.

Popis pjesama:
1. Svijet Morona
2. Sve što sada želim*
3. DaDaDa*
4. Predaja (feat. Remi)*

5. Danas se budim
6. Koga se bojiš
7. Danas se budim (acoustic)

* top pjesme