Albumi

Podočnjaci -

Podočnjaci - "Ispod očiju" - ironičan pogled na domaći pop s laganim modernim twistom

Da, malo je izazovnije pronaći neke informacije o bendu na Googleu zbog algoritamske preferencije nekih nepovezanih rezultata, no na glazbenim servisima, ono što je najvažnije, situacija je jasna.

Radi se o projektu iz Kutine, a "zaraznom pjesmom, pozitivnom energijom i praćenjem trendova u muzici Podočnjaci su počeli privlačiti pažnju na sebe".

Glazbeni zapisi postoje unazad proteklih godinu dana, što znači da se radi o jednom novom projektu, no, izuzetno zanimljivom koji bi u vrlo kratkom roku mogao napraviti pravu malu revoluciju pop zvuka. Jer oni su savršena kombinacija domaćeg estradnog zvuka koji obasipa radijski eter, temeljenog na hip hop podlozi s neizostavnim najmodernijim primjesama trapa i ogromnoj količini ironije i odličnog humora. I ne, ni na jedan jedini trenutak nisu cringe, premda opis njihova stvaralaštva insinuira upravo to, no oni savršeno balansiraju na veoma tankoj granici. 

 

 

Nevjerojatno kreativni i uvjerljivi, svojim specifičnim glazbenim stilom stvaraju prepoznatljivost i jedinstvenost u doba monotone hiperprodukcije, unose dinamičnost i uzbuđenje u učmalu i predvidljivu sredinu hrvatskog radijskog pop zvuka. Zarazna energija uz zanimljiva skladateljska i produkcijska rješenja daju dodatnu razinu kvalitete ovim šaljivim djelima, koja, dapače, djeluju veoma ozbiljno u neozbiljnosti. Izvrstan humor, ponekad blag i pristojan, ponekad neočekivan i provokativan s elementom iznenađenja, slušatelja drži zainteresiranim tijekom cijelog dvadeset petominutnog djela. 

 

 

Zanimljiva boja glasa vokalista i odlična izvedba daju pjesmama dodatnu dozu zanimljivosti i kvalitete, koji je jednako izvrstan i u hip hop i pop maniri. Od domaćeg popa, dancea preko klasičnog hip hopa pa do aktualnog trapa, Podočnjaci su sve uspjeli ukomponirati u jedno kompaktno djelo koje će zasigurno oduševiti širu publiku. 

Svaki radijski urednik trebao bi prepoznati potencijal ovog te pjesme poput “Branim se” ili “Proklet” pustiti u svom eteru, jer, publika će instantno prepoznati ovu energiju i znati cijeniti. 

Perspektiva Podočnjaka je poprilična, izvrsni su u svakom pogledu, budućnost im se sretna smiješi. Jednom kada im se u bližoj budućnosti dogodi THE hit, a sigurno hoće, masovna publika će im piti iz dlana.

 

Ocjena: 8/10

Popis pjesama:
1. Branim se
2. Proklet
3. Lud
4. Ona
5. Kauč
6. Plava kosa plave oči
7. Sastanak
8. Toxic