Albumi

Sassja - No problemo, carice!

Sassja - No problemo, carice!

Nakon uspjeha debitantskog albuma "Taktički praktično", pred Sassjom je bio veliki izazov. No, carica se snašla bez ikakvog problema i napravila nešto komercijalniji album od očekivanog, raznovrstan, glazbeno zreliji s nekoliko iznenađujućih i iznimno uzbudljivih trenutaka.

Najnježniji trenutak albuma, pjesma "Ništa" iskreno otkriva njenu ranjivu stranu, koju je dosad dobro čuvala od javnosti. Radi se o sjetnoj baladi koja ni najčvršćeg slušatelja ne može ostaviti ravnodušnim. Pamtljiv refren uz melankoliju violine najmračniji trenutak pretvara u jedan od najsvjetlijih trenutaka albuma. 

Suradnja s Darkom Rundekom u pjesmi "Savana" potvrda je njene uvaženosti na domaćoj glazbenoj sceni. Zajednički napisani stihovi odvode slušatelja iz surove realnosti istovremeno ukazujući na nju. Najdulja i najbolja stvar na albumu. Mali umjetnički zaokret i jednog i drugog rezultirao je vrhunskim djelom.

"Zabetonirala" je svoje mjesto kraljice FM JAM-a, a ekipi pokazala poštovanje žestokom himnom "Beton". Ako ste pomislili da je malo previše zagrizla u zezanciju i laganiji ritam, ovom pjesmom dokazuje da još uvijek čvrsto stoji rame uz rame opakim igračima iz ovog tima. 

Potresna realnost pjesme "Stube" uz nabrijanu d'n'b pozadinu jedan je od veoma zrelih, ali i potresnih vrhunaca albuma. Trenutak kada ironičan osmijeh slušatelja nestaje s lica, šamar surove realnosti u koju upire prstom.

Teme koje je obradila vrlo su aktualne, dio svakodnevice - od opsesivne potrebe za prikupljanjem klikova i lajkova preko problema iseljavanja mladih do nasilja nad ženama. Uz povoljan omjer ironije i humora, ukazuje na probleme s kojima se suočava njena generacija.

Postoji li rješenje? Naravno da postoji, no problemo, sve za te' legendo. Premda su je mnogo puta zeznuli, ona neće zeznuti publiku. Ovaj je album dio fantastičnog početka uspješne karijere. Lagani napredak u odnosu na prethodni, sve je bliže pronalasku vlastitog glazbenog stila u kojem će slobodno i neopterećeno skakati po vrhu. Zaslužila je tron, tron će dobiti.

Popis pjesama:
1. Klikat
2. Mahale
3. Nek je živa glava
4. Beton*
5. No problemo*
6. Savana (feat. Darko Rundek)*
7. Ništa*
8. Njemica
9. Stube*
10. S njom*

*Top pjesme