Albumi

Žestoki riffovi zagrebačkih rockera She Loves Pablo

Žestoki riffovi zagrebačkih rockera She Loves Pablo

She Loves Pablo iz godine u godinu sve više žari i pali zagrebačkom underground scenom. Ovi žestoki rockeri s primjesom stonera desetu obljetnicu su odlučili obilježiti objavom trećeg studijskog izdanja. Zatvorili su se tako momci u svoju kuću, napisali deset novih pjesama te sve to upakirali pod nazivom "Try Mandarin". Pa eto, da vidimo što su nam to skuhali.

Uvodna "Havoc" odmah je pokazatelj kako je ovaj album drugačiji od predhodnika. Umjesto Šimeka, Jimi i gošća, Lovely Quinces, stopili su vokale kako bi otpjevali upozorenje svima da se oluja sprema, a pjesma kao da je napisana za psihopatskog klauna da ima što na Verglu svirati dok traži žrtvu. Čuo sam nedavno kako bi Kingov "It" trebao dobiti novu ekranizaciju na filmu pa eto, šaljite za soundtrack. "Next of Kin" mi je sad već stara poznanica, em što sam je se naslušao tijekom snimanja spota, em što je  taj spot ugledao svjetlo dana prošlog tjedna. Žestoka rockerica pršti odličnim riffovima, a Nenad Gajić na back vokalima pun je pogodak.

"Try Mandarin" je jedna od duljih izvedbi na samom albumu, a odličan uvodni distorzirani gitarski riff ponavlja nekoliko puta kroz pjesmu u klasičnom prljavom SLP stilu, miješajući grunge i stoner utjecaje."High Holy Holiday" je "non stop rodeo", žestoka stonerizirana izvedba koja lagano podsjeća na QOTSA "Rated R" eru.

U samu sredinu albuma, smještena je "Rocket to Your Neverending".  "I'm sick and tired of your name/push the button and let's go/Rocket to your neverending." jedini je tekst ove jako kratke izvedbe. Kao soundtrack kakve distopijske budućnosti, pjesma testira Šimekove vokalne sposobnosti kojeg ćete u miksu screama i growla teško razumjeti. Odličan melodijski izlet u neke druge glazbene sfere, posebno kad je riječ o korelaciji bubnja i gitare.

"Gods Will Hammer Down The Town To Find She's Not Around" (bogte imena) je klasična stonerica na kakve smo naviknuli od ovih momaka. Žestoki gitarski riffovi, podebljani odličnom ritam sekcijom, tijekom live izvedbi zasigurno će tresti svaku halu u kojoj će momci nastupiti, a "Babel in the bubble, Bible on the table" nastavlja album u revijalnom tonu.

"Ned Low" je uspavanka vođena Šimekovim rezonirajućim, dubokim vokalom i akustičnom gitarom. Nakratko usporava album i priprema slušatelja na grand finale. Kao pauza prije dobro zamišljenog bisa.

Prljav, čvrst, masni, brzi rock and roll, "Inheritance", ističem kao osobni dragulj albuma, a nešto masniji i sporiji "Tomorrow's Child",  kao planski najbolje smještenu pjesmu za kraj albuma. Tu se cijela priča ponovno usporava, pomalo nostalgično, podsjećajući na ranije uradke SLP-a i kroz skoro pet minuta, privodi ovo glazbeno iskustvo kraju.

Najveći problem s kojim se SLP susreće ovim albumom je činjenica da je teško nadjačati prethodna dva izdanja. "Mother of All" je album s kojim su se mnogi zaljubili u ovaj bend, a "Burn And Levitate" onaj s kojim tu istu ljubav potvrdili. Teško je održavati tu kvalitetu iz izdanja u izdanje, a pogotovo kad uzmeš u obzir da dio kreative ovaj bend dijeli s mlađim bratom, Muscle Tribeom. Nekako im je to ponovno uspjelo. Ovim albumom, SLP je zacementirao dokaz kvalitete i pokazao kako stvarno spadaju u vrh tog neafirmiranog iliti underground rocka u Hrvatskoj. Da se mene pita, umjesto Cetinskog bi punili Arene i odgajali mladež ove države, puštala bi ih svaka radio postaja i momci bi ponešto zaradili od glazbe. Ovako, ekipa puni Vintage, KSET i ine dvorane. Za njima na koncertima vrište curice i muškarci, imaju hardcore fanove.  Ovim albumom, nadam se, prepoznat će ih i šira publika pa možda zasluženo napune makar jednu Tvornicu kulture solo nastupom. Sada, hvala Bogu, imaju i dovoljno materijala za takav pothvat. Iskrena preporuka za slušanje, a sada - album na repeat!

Popis pjesama:
1. Havoc
2. Next Of Kin
3. Try Mandarin*
4. High Holy Holiday*
5. Rocket To Your Neverending
6. Gods Will Hammer Down The Town To Find She's Not Around
7. Babel In The Bubble, Bible On The Table
8. Ned Low
9. Inheritance (To The Desert Jackals)*
10. Tomorrow's Child *

Top pjesme*

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."