Intervju

Nadja: Upoznajte mladu kantautoricu s perspektivnom budućnošću

Nadja: Upoznajte mladu kantautoricu s perspektivnom budućnošću

Trenutno se u Beogradu održava treće jesensko izdanje Indirekt festivala. Nadja, mlada i zanimljiva kantautorica iz Novog sada, koja ujedno i nastupa na festivalu, jedna je od izvođača s kojima smo odlučili podijeliti nekoliko riječi netom prije njenog nastupa u Majstoru za pivo.

Bok Nadja. Otkad se baviš glazbom, kako i kada si započela sa svojim kantautorskim projektom?
S osam godina upisala sam osnovnu glazbenu školu, a potom nastavila sa srednjom glazbenom školom. Kantautorskim radom i projektom Nadja bavim se tri godine.

Jesi li ikada imala prilike svirati negdje prije nego što si se počela baviti kantautorskim radom?
Jesam. Bila sam gitaristica u pop-rock bendu u osnovnoj školi, a moja je prijateljica pisala pjesme na talijanskom jeziku (smijeh). Svirali smo dvije godine i to me sve većinski pripremilo za binu i otjeralo tremu na trenutnim nastupima.

Koliko ti vremenski treba da snimiš i osmisliš pjesmu?
To je uglavnom sve spontano. Primjerice, „Drunk“ sam napisala u pripitom stanju i riječi su jednostavno izlazile. S druge strane, neke pjesme pišem i sređujem mjesecima.

Radiš li sve sama ili iza projekta stoji još netko? Npr snimanje, produkcija, itd.
Uglavnom je tako. Sama sam svoj menadžer i sama pišem tekstove, dok snimanje odrađuje netko drugi. Teško je i naporno, ali lakše mi je kada radim sama.

Gdje si nastupala i koji ti je dosad omiljeni nastup?
Najopušteniji i najomiljeniji nastup imala sam u Novom Sadu, prije tjedan dana. Budući da sam inače iz Novog Sada, atmosfera je bila ugodnija zbog prijatelja, poznanika i samog prostora. Nastupala sam stvarno posvuda, i u Srbiji i Hrvatskoj.

Što se trenutno vrti na tvojoj glazbenoj playlisti? Imaš li neka glazbena otkrića koja bi htjela podijeliti?
Otkriće je svakako bend POLO & PAN; sviraju electro - tropical i preslušavam ih već neko vrijeme. Također, tu je i nova pjesma od St. Vincent – Los Angeles.

Koju priču nosi Venus in Gemini?
Budući da mi je Venera u blizancima (nisam blizanac u horoskopu), htjela sam duže vrijeme napisati pjesmu o svom ljubavnom statusu. Međutim, u međuvremenu sam tijekom smišljanja te pjesme doživjela ljubavnu nezgodu koja me navela na daljnju inspiraciju.

Razmišljaš li o skorom snimanju video spotova nekih pjesama ili zasad ostaješ u intimnijem obliku?
Svakako imam u planu video spot. Najvjerojatnije za pjesmu „Saint“.

Kada ne bi bila glazbenica, što bi bila?
Ilustratorica najvjerojatnije. Ili spisateljica.

Jesi li se ikad iskusila u tome ili imala planove o tome?
Često u slobodno vrijeme iz hobija crtam doodleove i ilustracije, ali to je više-manje sve za mene.

Kad bi vidjela i upoznala Annie Clark, što bi joj rekla?
(smijeh) Upoznala sam ju! Donekle. Na njenom koncertu u Budimpešti prije tri godine. Budući da sam bila u prvom redu, prekinula sam joj solo, a ona mi je na to samo odgovorila „You're fucking nuts!“ (smijeh). Nakon crowd surfinga  bacila je gitaru na mene i zagrlila me. Nisam imala mogućnost razgovora lice u lice, ali da mogu, vjerojatno bi pričale o životu i o toliko toga što on nosi. Tko zna, možda ona ni ne bi htjela sa mnom pričati. 

SR
SR

Novinarka Sound Reporta