Koncerti

Plavi orkestar i 10 000 fanova

Plavi orkestar i 10 000 fanova

Plavi orkestar dvosatnim je koncertnim spektaklom oduševio 10 000 fanova u punom Domu sportova i tako još jednom potvrdio posebnu vezu koju ima sa Zagrebom i zagrebačkom publikom.

Plavi orkestarfoto: Plavi orkestar, credit: Ivan Peček

Od prve sekunde i 'Revolucije' s kojom su uz intrigantan video uvod otvorili koncert, fantastična publika pjevala je zajedno sa Lošom i Plavcima velike hitove iz njihove preko tri desetljeća duge karijere. Pjevalo se i plesalo uz 'Djevojku iz snova, 'Ti si moja sudbina', 'Lovac i košuta', 'Kaja', 'Ljubi se Istok i Zapad', 'Nisam je probudio', 'Fa Fa Fašista' i mnoge druge.

Uz najpopularnije pjesme, prave generacijske himne poput 'Good Bye Teens', 'Od rođendana do rođendana', 'Bolje biti pijan nego star', 'Ako su to samo bile laži' i legendarnu 'Suadu' 'ledena dvorana' Doma sportova je doslovno proključala!

Plavi orkestarfoto: Plavi orkestar, credit: Ivan Peček

Uigrana sarajevska četvorka na prvom je bisu uz posebnu gošću iznenađenja Severinu, izvela akustičnu verziju 'Od rođendana do rođendana'. Uslijedila je  'Pijem da je zaboravim' i 'Odlazim' koja je označila stvarni kraj ove čarobne 'plave' zagrebačke večeri. 

Osim u odličnoj svirci legendarnih Plavaca uživali smo i u odličnom audiovizualnom iskustvu za koje je zaslužna Skymusic corporation, a cijeli je koncert, sniman za prvi live album Plavog orkestra. 

Plavi orkestarfoto: Plavi orkestar, credit: Ivan Peček

Atmosfera koja prati turneju Everblue podsjeća na osamdesete kada je za grupom Plavi Orkestar vladala nesvakidašnja euforija.

Mi smo bili i ostali garažni bend u ma kako velikim dvoranama svirali. Zato volimo biti blizu jedan drugoga na sceni. Rasprodane dvorane i su divna stvar ali nisu dovoljne. Vrhunska produkcija, dobar zvuk a sa druge strane emocije i mali svijet Plavog Orkestra koji čuvamo, su jedini garant za dobar Show. Inače, koncerti na ovoj turneji su jedini koje sam poželio gledati iz partera. - rekao je Saša Lošić prije izlaska na pozornicu Doma sportova.

 

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni