Koncerti

### i VVhile u Klub.-u

### i VVhile u Klub.-u

Jučerašnji koncert dvaju odličnih bandova ### i VVhile u klubu Klub. ostao je u sjeni kaotičnog lomljenja zvuka i nedorečenog razglasa.

Koncert je započeo bend ###, instrumentalni noise trio koji svoji zvuk grade u sjeni industrijskih dimnjaka i drveća Siska. Njihovo djelovanje ne manifestira se samo kroz glazbu nego se njihova DIY radionica izražava i kroz film, omote, plakate… Nekih godinu dana unatrag izdali su odličan EP Olovo te su snimili spot za pjesmu “† 300 naopakih križeva †” koji je istaknut na Žutom titlu i Beehypeu kao jedan od najzanimljivijih videa 2014. godine.

Standardni trojac na ovom koncertu podebljali su bas gitarom koja nažalost uopće nije jasno izlazila što je rezultiralo zagušenim zvukom čitavog benda. Od samog početka koncerta pa do kraja drugog benda buka i kaos kompletnog zvuka kao da su eksponencijalno rasli. To rasulo zvuka može se pripisati skučenom prostoru obloženom u kamenu, ali i nezgodnom rasporedu razglasa koji je prilagođen više za partije nego za live svirke. Kada još u tu čitavu priču stavimo dva benda kojima se zvuk zasniva na snažnim distorzijama i sve to skupa previše poglasnimo situacija izmakne kontroli.

Stvari se nisu poboljšale niti prilikom svirke beogradskog noise pop punk dua VVhile, dapače stvar je postala još gora. Budući da se bend sastoji od Andrije Spičanovića na vokalu i gitari te Stevana Ćirovića na bubnjevima i back vokalu, njihov završni zvuk obojan je elektronikom i zvukovima pedala koji su zadali još veće probleme na miks pultu. Činele su pljuštale, bas je ubijao, vokal jedva da se čuo. Ako bi se pokušali koncentrirati na isključivo na svirku benda isključivši tehničke probleme dalo se naslutiti kako povezuju grubost gitarskih riffova sa falsetto pjevanjem. Nedavno su izdali debitantski album More koji je pobrao pohvale i odličan prijem kod publike i kritike.

Možda bi bilo najbolje napustiti ideju koncerata takvog kalibra u klubu Klub. te ih premjestiti u Mali pogon u Tvornici pošto je ovo već drugi “žešći” koncert kojeg sam pohodio i zvuk jednostavno nije bio dobar. Ni prvi puta ni sada.