Koncerti

Domaće snage oduševljavaju na INmusic festivalu, saznajte kako je bilo na Daliborovom granju i Tús Nui

photo: Tús Nua, credit: Vilim Hluščika

Domaće snage oduševljavaju na INmusic festivalu, saznajte kako je bilo na Daliborovom granju i Tús Nui

Na ovogodišnjem jubilarnom INmusic festivalu nastupaju i brojni odlični domaći izvođači. Donosimo vam atmosferu sa svirki odličnih Tús Nua i Daliborovog granja.

Daliborovo Granje


Psihodelični bend Daliborovo Granje prije dvije je godine objavio iznimno zanimljiv album „Hainin“. Album se možda nije proslavio kod nas, ali je poprilično popularan u online glazbenim krugovima, što je ekipi iz Međimurja donijelo 13431 mjesečnog slušatelja samo na Spotifyju. Upravo je njima pripao dosta nezahvalan time slot u 17:45 na Main stageu. To ih nije omelo da okupljene provedu na psihodelično putovanje kroz neke druge dimenzije izgrađene njihovim notama. Stvari s albuma zvuče odlično, ali mislim da bi bilo bolje da su dobili neki normalniji termin na Hidden Stageu. Ukratko, jako zanimljiv sastav kojeg biste trebali poslušati ako već niste.

15-inmusic-festival-zvonimir-breges_144 

Tús Nua


Na krilima albuma „Nothing Personal“ iz listopada 2021., Tús Nua je održala odličan nastup na Hidden Stageu INmusica. Bio je to odličan gig, divne atmosfere, s dovoljnom količinom reverba i ostalih pedalskih čuda pred ugodno popunjenim šatorom Hidden Stagea. U sat vremena nastupa Tús Nua je publiku provela kroz svoj čitav opus, od novijih „Lights Out“ i „Morning Beautiful“ (koja je jedna od onih pjesama koje uživo zvuče bolje nego u studiju) pa sve do hitova s albuma prvijenca poput sanjarske „Matches“ i gromoglasne „Fight“. Uz odličnu setlistu i simpatičnu interakciju s publikom dokazale su da vole i znaju nastupati uživo. Iznimno dobar gig, neka vam je još takvih!

15-inmusic-festival-vilim-hlusicka_88