Koncerti

Sajsi MC u Klub.u - Pravo ludilo

Sajsi MC u Klub.u - Pravo ludilo

Ovaj zagrebački petak je uz obilje različitog sadržaja pripremio poslasticu za partijanere i ljubitelje trapa/rapa. Klub. je ugostio jednu od trenutno najaktualnijih ženskih rap izvođača na ovim prostorima, Sajsi MC. Sajsi MC nije samo osoba već i sastav koji čine Ivana Rašić a.k.a Sajsi MC, Tijana Rašić kao back vokal i vokal koji izvodi one pjevne djelove u pjesmama i DJ BKO koji je zadužen za DJ-ing i produkciju pjesama. Sajsi je poznata zagrebačkoj publici, napunila je KSET jednom prilikom, a i često gostuje na koncertima Krankšvestera. Kako je i sama Sajsi rekla, to je jedna internacionalna ljubav između sastava i zagrebačke publike.

Podzemni prostor Klub.-a je bio pun i više od pola sata prije koncerta gdje su vjerni fanovi već zauzeli mjesto u prvim redovima što nije bilo teško s obzirom na skučenost prostora. Sajsi je otvorila s dobro poznatom suradnjom s Krankšvesterom "Liz Taylor" i pjesmom "Mama" u kombinaciji s njenom "Tifani" s obziro da se pjesme nadopunjuju same po sebi i govore o istoj osobi. U samo par navrata tijekom samog koncerta je glazba stala, pjesme su išle jedna za drugom, a publika se nije smirivala čak ni u tim kratkim stankama jer su pozdravljali Sajsi pljeskom ili vikanjem, što je izmamilo osmijeh na lice cijelog sastava. Sajsi se u svojim pjesmama osvrće na stanje stvari u društvu te svoje mišljenje i kritiku izražava s dozom ironije i cinizma u svojim rimama. Zagrebačka publika to prihvaća, očito nije toliko različita situacija kod nas i u matičnoj zemlji sastava, Srbiji. A između ostalog, što drugo i možemo nego kako se kaže "udri brigu na veselje".

Sajsi je rasplesala publiku svojim novijim hitovima "Clap Clap", "Antidepresiv", "Dance floor plače", "Lokal Beogradizam", "Pomozi Bože" i "Sedativ", ali naravno da su se na setlisti našle i starije stvari kao što su "Pokvarenica", "Dobacuju na ulici", "Antifa kučke", "Nana me naučila bonton", "Roze tašnica", "S devojkom u shopping mall" i "Srpska Doroti ide u Oz". Naravno, da ne bi sve bilo samo oko uradaka koji su izdani i prema tome i poznati među publikom, Sajsi je iskoristila priliku da predstavi i novu pjesmu koja bi trebala izaći kroz koji tjedan. Očekivano, i s tom pjesmom je očarala publiku. Još jednom je s dozom arogancije i bez dlake na jeziku uspjela u promociji i nema sumnje da će i nova pjesma biti odlično prihvaćena od same publike, i to ne samo zagrebačke i one koja je bila prisutna jučer u Klub.-u. Otpjevane su bile i pjesme koje su postale one koje se uvijek vežu uz sam pojam Sajsi MC; "Nadrkano hodanje", "Došla sam da dam", "Bot", "Ti si moj" i "Papa".

Iako nije bilo članova Krankšvestera da ju podrži i da izvedba bude originalna, izveli su i Sajsine djelove pjesama "Pidžama Vinjak Party" i "Sasha Grey" u kojoj su se na matrici ipak čuli vokali 3ki stilla i Setta. Sajsi je svakako napravila plesno ludilo u prepunom i rasprodanom klubu, a vratila se i na bis u kojem je još jednom izvela "Clap Clap" i "Antidepresivi", a publiku je pozdravila zajedničkom slikom. Iako publici nije bilo dosta, Sajsi MC nisu više izvodili ništa, ali su zato došli na pozornicu još se malo podružiti s publikom i prigrliti tu, već spomenutu, internacionalnu ljubav, koja između članova ovog sastava i naše publika raste svakim novim nastupom.