Koncerti

Rekvijem za svete

Rekvijem za svete

Iako je dan Svih svetih već bio iza nas, to nije značilo da ga odmah trebamo smesti s uma. Da se to ne bi dogodilo, dobili smo prigodnu izvedbu Requiema talijanskog skladatelja Giuseppea Verdija te zajamčili ugodan kraj tjedna.

IGK

Nježni tonovi popraćeni crkvenom harmonijom započeli su večer koja je dan kasnije obilježila blagdan Svih svetih. Ubrzo su zatišje razbili solisti i publici prikazali svu Verdijevu raskoš. Uparenim nastupom uspostavili su odličan muško-ženski sklad, a sa sigurnošću može se reći da je u uvodnom dijelu dominirao tenor Domagoj Dorotić.
Idilu utkanu u sam početak koncerta rasplela je daljnja apokaliptičnost same glazbe. Dirigent Enrico Dindo vrsno nas je vodio dramatičnim vodama i bodro držao sve konce u rukama dok smo njima plovili.

SO HRT

U trenutcima glazbenog primirja pridružili su nam se bas Shavleg Armasi i mezzosopran Martina Gojčeta prije negoli se sve rasplinulo pod navalom orkestra. Između svega kasnijem tandemu Dorotića i Gojčete pridružila se i sopranistica Anna Pirozzi, a zatim i Armasi kao dodatno pojačanje. 
Bila je to uistinu glazba koja je dodatno obilježila (skori) kraj tjedna. Svi solisti briljirali su. Iako bi se moglo reći da je Pirozzi unatoč kasnijim solističkim dionicama donekle bila zapostavljena, tehnikom i strastvenim nastupom nije kaskala za ostalima. Naravno, pohvale također zaslužuje i sam Enrico Dindo što nam je svojim dirigiranjem omogućio tako nešto, kao i zbor Ivan Goran Kovačić.

Ako ste zbog rasprodanosti ovu izvedbu propustili, predbilježite se za idući put. Dan Svih svetih ne bi mogao imati bolji zaključak.

 

Mladen Šlogar
Mladen Šlogar

"There is no dark side of the moon, really. As a matter of fact it's all dark"