Koncerti

Still Corners: Ljetno sanjarenje u Močvari

photo: Still Corners, credit: Nikola Knežević/Music Box portal

Still Corners: Ljetno sanjarenje u Močvari

U Močvari je sinoć nastupio londonski dream-pop duo Still Corners i domaćoj publici pružio dozu sjetne glazbe, idealne za ljetno sanjarenje.

Točno smo na sredini ljeta, a prepuna Močvara za ovo doba godine pravo je iznenađenje! Jednako kao i na Soulflyu tjedan dana ranije, sinoć je na Still Corners pohrlilo nekoliko stotina željnih dobre muzike. Publika je koncert slušala u do zadnjeg milimetra ispunjenoj dvorani, ali i raspoređena na temperaturno ugodnijoj terasi kluba. Lijepo je vidjeti toliki interes za nastup. Gužva je dobra, čak i gužvetina, ali ipak kada je previše, osjeti se i teško je u potpunosti uživati u koncertu kada praktički nemaš mjesta za stajati. No, krenimo na glazbu.

2 (1)

Still Corners su koncert započeli oko 21:30 uz “White Sands”, koja je publiku s terase kluba privukla kao moljce na svjetlo te se uskoro prostor kluba u potpunosti ispunio. Greg Hughes i Tessa Murray na pozornici izgledaju jednako eterično kao što i zvuči njihova glazba. Tessina gotovo vilinska pojava ima magnetičnu prisutnost, a njezin nježni vokal nošen Hughesovim osebujnim gitarskim dionicama i umirujućim synth melodijama, baca čaroliju koja cijeli klub drži u balončiću njihovih slasnih kompozicija od samog početka do kraja koncerta. Uz lepezu autorskih pjesama poput “Heavy Days”, “Sad Movies”, “The Photograph”, “Midnight Drive”, “Black Lagoon” i druge, na repertoaru su se našle i dvije obrade “The Crying Game” Davea Berryja i “So Far Away” slavnih Dire Straits. Publika je uživala u baš svakoj pjesmi koju je dvojac odsvirao, a vrhunac koncerta očekivano je bio na “The Trip”, njihovom, do sada najvećem, hitu u karijeri koji se na YouTubeu i Spotifyu zajedno približava brojki od 200 milijuna streamova.

1 (2)

Nakon kratkog predaha, publika je dozvala Tessu i Grega na bis na kojem su odsvirali “Going Back to Strange” i “Fireflies” nakon koje se i publika raspršila poput krijesnica u toplu kolovošku noć.

Still Corners jedan su od favorita domaće publike što se očituje pri svakom njihovom povratku u Hrvatsku. Takav interes uopće ne čudi jer je riječ o iznimno kvalitetnim glazbenicima koji su pogodili formulu, pa je tako svaka njihova pjesma neodoljiv glazbeni bombončić nakon kojeg poželite pojesti “još samo jedan”. Ponovni susret gotovo je siguran, a ako vam se ukaže prilika uloviti Still Corners uživo, topla preporuka je da ih poslušate jer je večer fine glazbe i očaravajuće atmosfere zagarantirana.

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja