Koncerti

Trobecove krušne peći – spektakularna erupcija starog vulkana u Tvornici kulture

Trobecove krušne peći – spektakularna erupcija starog vulkana u Tvornici kulture

Trobecove krušne peći su bend koji nikad, ali baš nikad ne razočara publiku. Nevjerojatna energija i entuzijazam kojima bend zrači od prve do zadnje pjesme, luđačka inovativnost i kreativnost muziciranja ono su što ih čini toliko posebnima, a njihove live nastupe pretvara u nešto više od samo još jedne svirke.

Trobeci su na pozornicu malog pogona Tvornice kulture izašli vidno nabrijani, željni svirke, željni svoje publike koja ih je jednako entuzijastično dočekala. Odmah su krenuli žestoko i poželjeli nam prikladnu dobrodošlicu na “Sajam sisa”. “Sluga naš pokorni” Bega, definitivno je jedan od najkarizmatičnijih vokala hrvatske glazbene scene. Na pozornici nema nikakve zadrške, nema barijere, a pokušava ih ukloniti i kod svoje publike. Spuštanje u publiku nije mu strano, a ovom prigodom tamo je boravio možda više nego na bilo kojem prijašnjem zagrebačkom nastupu. Čak su se, na početku sramežljiviji pripadnici publike, do kraja koncerta prepustili te zajedno s njim u mikrofon urlali zloslutne i katarzične citate, praćeni funky, apokaliptičnim noiseom Trobeca. Jučerašnja setlista sadržavala je sve pjesme potrebne za potpuno Trobec iskustvo. Uz “Armiju”, “Imam dovoljno te vlage”, “Vrištala je”,”Čovjek bez lica”, “Moj slučaj”, “Bol”, “Đavo je bio vruć”, “Skriveni maglom” i ostale proplesali smo kroz dubine ljudske izopačenosti, odvratnosti i groteske i iz njih izronili čisti.

Ovoj skupini glazbenih genijalaca pridružio se još jedan, Ivan Grobenski, iznimni kreativac koji ima toliko glazbenih projekata da ih je teško sve pobrojati, a ujedno i dovoljno talenta za još višestruko toliko. Nije ni čudno da su se Trobeci i novi Trobec tako savršeno poklopili, titraju na istim frekvencijama osebujnih vizija i kreativnosti. Ivan Grobenski dodatno je upotpunio već bogat zvuk Barinog basa, demonske gitare Ivana Vinskog, bubnjeva Gordana Dorvaka i divljeg Caprijevog saksofona. Cijeli bend prštao je od energije tijekom čitavog koncerta te je bilo nemoguće ne osjetiti koliko su sretni da rade ono što vole jer nitko ne svira tako đavolski dobro bez ogromne ljubavi.

Nakon još jedne u nizu odličnih svirki, nadamo se da će Trobecove krušne peći dobiti još više apsolutno zaslužene pozornosti, a mi s veseljem očekujemo neka buduća druženja.

 

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja