Koncerti

240 minuta romantičnog vikenda uz Krankšvester

240 minuta romantičnog vikenda uz Krankšvester

Gotovo mjesec dana prije Valentinova, Krankšvester je rasprodao Tvornicu kulture i time samo još jednom potvrdio svoju mitsku popularnost.

Bend koji se ne pušta ni na jednom radiju popularniji je od većine ekipe na top listama i to tako već godinama. Dom sportova su već riješili tako da rasprodana Tvornica za njih i nije neka vijest. Dodan je bio i drugi datum jer mladi očito vole romantiku na Švesterov način. "120 minuta ljubavne poezije" bio je naziv dvostrukog koncerta koji je bio standardni šou Setta i 3ki Stila uz poneke dodatke i iznenađenja.

Na samo Valentinovo, dakle u petak, pred Tvornicom je bila opaka gužva, a momci su s Polarnom jebačinom krenuli oko 22:45, prema rasporedu. Klasičan set hitova - od Dubaija, Ružnih riba, Majko, ženiš sina, Slave... - prekinut je na sredini kad su se zvijezde večeri otišle odmoriti u backstage, a publici su ostavili iznenađenje. Z++ i Massimo Savage, ponos i dika Retfatlante i cijele scene, odsvirali su kratki set svojih hitova, a publika željna romantike nije ostala razočarana. Samo ljubav.

Dva sata klasične fešte Kranšvestera donijeli su nam i zagrebačku premijeru novog singla "DiP", koji je ekipa odlično prihvatila i definitivno možemo reći da je to novi hit i prvi Švesterov za 2020.

Možda najveće iznenađenje večeri nisu bili ni Z++ ni Massimo ni nitko na pozornici nego - čaše. Naime, Tvornica je krenula s praksom naplaćivanja 10 kuna za plastičnu čašu, a na kraju večeri taj vam se novac vrati. Radi se o ekološkoj mjeri koja bi trebala smanjiti upotrebu plastike, no potez je, očekivano, naišao na prvotno neodobravanje prvenstveno mlađe ekipe koja je na ozbiljnom budžetu. Nema veze, naviknut će se već.

A što se tiče Švestera, nakon dvodnevnog tuluma za raju u Tvornici, momci su se odlučili vratiti korijenima i onim hard core fanovima pa idućeg vikenda nastupaju u KSET-u, a izvodit će isključivo pjesme koje nikad nisu bili singlovi. B strana samo je za one najvjernije koji mogu zamisliti Šveki party bez, pa, Šveky partyja. I Gabera, Retardirane, Liz Taylor... U svakom slučaju, Krankšvester nastavlja širiti ljubav jer s njima nam je Valentinovo svaki dan.