Koncerti

Letu štuke za odličan subotnji provod

Letu štuke za odličan subotnji provod

Možda sinoć nisu izmislili toplu vodu, kako je prije nekoliko dana naveo kolega u recenziji novog albuma, ali su isporučili provjeren recept za fantastičan večernji provod uz kvalitetnu glazbu i prijateljsku atmosferu.

Žanrovska raznolikost glazbe Letu štuka, od dirljivih balada do najnovijih pjesama u ska maniri, stvorenima za skakutanje i testiranje novih plesnih koraka, jedan su od razloga zašto je i nakon dva sata publika u ekstazi raspoložena za ljuljkanje u ritmu uspješnica iz pera Dine Šarana.

Stanje u bendu je iznenađujuće odlično, osjeti se jedinstvo bez foliranja ili lažnih pokušaja. Klasici još uvijek predvode setlistu, unose čvrstinu i stabilnost dok su se za podizanje atmosfere pokazali dobrima i singlovi s novog albuma kao “Supermarket” ili suradnja s Dubiozom “Zemlja gori”. No, atmosfera se užari tek kad na red dođu laganije, emotivnije, strastvenije pjesme koje stvore zrelu ekstazu i odvede publiku u neke nove razine, na neke nove svjetove.

Letu štukefoto: Letu štuke, credit: Nikola Knežević/music-box.hr

Aranžmani su zvučali još bolje kada se Štukama na pozornici pridružio Igor Pavlica, prva truba domaće rock scene, a emotivni je vrhunac dostignut kada se i Darko Rundek popeo na pozornicu uz izvedbu pjesme “Sunce”. Vratili su se i na bisu kada su izveli legendarnu “Mjesto za dvoje” zbog čega ih je publika gromoglasno pozvala na drugi bis.

Letu štuke uživaju kultni status među odanom zagrebačkom publikom. Lakoća i glazbena raznolikost dovoljno neopterećujuća za ugodni večernji plesni provod, a opet s velikom, jasnom i glasnom društvenom porukom. Dali su upravo sve ono što se od njih tražilo i očekivalo.