Koncerti

Krankšvster u Vintageu - eksplicitna radost za najodanije

Krankšvster u Vintageu - eksplicitna radost za najodanije

Svaka je riječ o katarzičnom iskustvu epske jebačine grupe Krankšvester već odavno iskorištena. No, sinoć su se vratili na sveto mjesto. Mjesto gdje je prvi put izveden "Gaber" uživo.

Nakon Doma sportova i Tvornice kulture, u nevin se radni tjedan uguzio jedan žestoki klupski spektakl. Elegantno kašnjenje od pola sata dodatno je nabrijalo dečke iz 7. b koji su okupirali prve redove i tik uz pozornicu vjerno čekali svoje idole, životne uzore, velikane i pjesnike, članove grupe Krankšvester.

 

KrankšvesterFoto: Krankšvester, credit: Tomislav Bagić

 

Koncert očekivano rasprodan, no humano rasprodan, za svaku pohvalu i zahvalu organizacijskom odboru, jer bi u bilo kojem drugom slučaju situacija opasno mogla izmaknuti kontroli. Kao da je inače sve pod kontrolom, kad se već na prvi udarac basa "Šveky Partyja" ekipa počinje raspadati od sreće. Erupcija sreće, rekao bi Mašinko, to tako uistinu i jest. Ritual pročišćenja od svih demona svakodnevice, duhovna obnova sa sretnim završetkom.

 

Foto: Krankšvester, credit: Tomislav Bagić

 

Čvršće nego inače. Snažnije, odlučnije, muškije. Ipak je Dan žena. I za one koji ih prate od 1995. I one koji znaju svaki stih prvog albuma iz 2010. Samo za istinske fanove koji su na plesnom podiju ostavili posljednju kap znoja. Bilo je i suza, suza radosnica. Bilo je i golih žena. Svijet u kojem ne tražiš, ali dobiješ točno ono o čemu si ikada sanjao.

 

Foto: Krankšvester, credit: Tomislav Bagić

 

Intimno druženje zbog kojeg možeš sretan do sljedećeg Doma sportova. Ali svejedno želiš još.

Amen.