Koncerti

Sassja - nije mislila bit' sila, ali omaklo se, jebiga

Sassja - nije mislila bit' sila, ali omaklo se, jebiga

Ženama nikako ugoditi. Ne valjaju nam ekstremne hladnoće, ne valja nam ekstremna južina. Usprkos svemu ćemo posljednjim atomima snage napraviti čuda.

Sassjafoto: Sassja, credit: Filip Bušić

Kod carice znaš što očekivati, no svakim novim gostovanjem posjetitelj ostane zatečen količinom energije koja te udari s bine. "No problemo" je kompaktan album s pjesmama koje žude da budu izvedene uživo, više nego odsvirane na nekom playeru. Za razliku od mnogih kolega repera, ona je od samog početka uspjela dobiti maksimum od publike. Rasplesana rulja nije posustajala do samog kraja, jednako podržavajući glasnim ovacijama i stare i nove hitove. 

Sassjafoto: Sassja, credit: Filip Bušić

Dva albuma sada joj omogućuju već respektabilan koncertni repertoar, a točno vrijeme koliko je provela na bini ne mogu procijeniti, jer, bio je to jedan od onih trenutaka kada cijeli program proživiš u jednom dahu i naprosto izgubiš pojam o vremenu. 

Kolegica Remi ju je došla podržati, no, nažalost se nije popela na binu s njom kako bi zajedno izvele "Etikete". Nema situacije u kojoj se Sassja ne bi snašla, tako da je i tu situaciju elegantno odradila i nastavila borbu. Dva iznimno emotivna trenutka, izvedbe pjesama "Ništa" i "S njom" kada iskreno progovara o najintimnijim trenucima života. "Taktički praktično", trenutak kasnije ponosno digne bradu i nastavi borbu s PMS-om, pa krene red Rammsteina red narodnog melosa. Ogromni afirmativni aplauz od svih žena u publici dok muškarci komentiraju, lišeni svakog suosjećanja i razumijevanja težine tematike: "E, koja je to kraljica!".

Mislila si da možeš u miru sići s bine nakon "Jemena", ali sori, ne ide to tako lako. Nakon glasnog i neumornog poziva na bis izvodi prigodnu "Bez pritiska" te još jednom nenadjebivu "Clash". 

Sassjafoto: Kantriman, credit: Filip Bušić

Velike pohvale i za Kantrimana koji je beatovima dodatno užario atmosferu, ali i omogućio da Sassjine fenomenalne rime imaju respektabilnu podlogu, u samom regionalnom vrhu, s tipičnim otiskom FM JAM države.

Carica bez pritiska na bini, carica bez pritiska u publici. Da sam ga imala - podijelila bih ga s njom, od srca. Ne damo se, niti jedna, niti druga. Jedva dolazimo do zraka, ali nema predaje. Od prve do zadnje sekunde koncerta. 'Ko sam ja da se žalim i uspoređujem, ona odrepala cijeli koncert, a ja jedva pivu popila. E, ali trudila sam se da budem među glasnijima u publici, eto. 

Sassjafoto: Sassja, credit: Filip Bušić