Koncerti

Denis Katanec i Nebo Roza u Vinylu

Denis Katanec i Nebo Roza u Vinylu

Sinoć su u Vinylu, pred pedesetak okupljenih, dvojica domaćih kantautora održala vrlo fine svirke. Denis Katanec završio je svoju regionalnu turneju predstavivši novi album "Pejotl", a kao podrška nastupio mu je Brane Norac aka Nebo Roza.

Nebo Roza je sa svirkom krenuo nešto prije pola deset. Na pozornici su bili Brane Norac na gitari, Hrvoje Pandžić na metalofonu i Tomislav Kreš na trubi. Iskreni tekstovi i lijepe melodije ubrzo su pronašle put do publike, koja nije skrivala oduševljenje i štedjela na pljesku. Odsviravši nekih šest pjesama, među kojima su bile i "Svemiri", "Daleko od proljeća" i "Ema" pripremio je put Denisu.

Zbog žamora koji se stvorio pod pauzom tek je nekolicina mogla primjetiti da se Denis pojavio na pozornici. U tišini, bez riječi, samo je počeo svirati i ubrzo glazbom ušutkao pričanje u publici. Nakon prve stvari, "Laveža", pozdravio je ljude, zahvalio Nebu Roza na podršci i odmah nastavio sa "Bizonima". Uslijedila je i meni najdraža njegova stvar, "Jedra", koja je od publike bila primljena s ovacijama. Jedna za drugom nizale su se stvari što sa "Pejtola" ("Florian", "Listopad", "Suncokret"), što sa "Sveski Bijednih" ("Kosti", "Primirje"). Odjednom se dogodio i taj upečatljiv trenutak kad se stvari jednostavno poklope i sve ispadne dobro. "I vampiri ponekad vrište, samo pokaži im zube..." otpjevao je Katanec na kraju "Primirja" i time pokazao koliko su bend Vlasta Popić i Denis Katanec zapravo povezani i međusobno jedni drugima podrška. 

"Pejotl" je album koji govori o ljubavi u svim njezinim stadijima, od uzbudljivih i optimističnih početaka, do teških i tužnih završetaka. Katanec nije samo kantautor, nego i pjesnik koji je spreman hrabro ogoliti svoju dušu pred publikom, pretočiti osjećaje u stihove i podsjetiti nas na sve te prošle ljubavi.

Denisu se na posljednjoj pjesmi pridružio Brane Norac na klarinetu i tako je koncert priveden kraju s pjesmom "Cvijećeće", na kojoj je Denis radio više od godine dana i za koju kaže da mu je najdraža s albuma.

Pijuckajući pivo ili čaj, u toploj i ugodnoj atmosferi Vinyla, mogli smo te srijede navečer uživati u vrlo dobrom koncertu i nahraniti jesensku melankoliju. Ako niste jučer stigli u Vinyl, a volite Katanecov rad, stignete ga danas poslušati u Vintage Industrial Baru, ali ovaj puta pod okriljem Felona.