Specijal

Maja otkriva: The Miceks

Maja otkriva: The Miceks

Željni ste sirovog domaćeg rocka? Miceksi imaju nešto za vas.

U prvom planu Alen Kraljić Kralja, poznat po radu u Pipsima i Majkama, dio mnogih uglednih glazbenih projekata. Oko njega mlada ekipa s rokerskim stavom, željna ogoljenih i jednostavnih riffova. The Miceks su se publici predstavili s nekoliko odrađenih svirki i singlom "Jesus, Stonesi i Ramonsi", koji je već samo zbog imena izazvao interes publike. Šuškanja i očekivanja su potvrdili nastupom na Brijačnici ranije ove godine - "nedostatak buke" koju je Kralja osjetio, pretočeno je u trinaest autorskih pjesama objedinjenih na novom albumu "Ljubav, voda i sloboda". 

Energičnost najavnog singla i više je nego dobar poziv da se presluša ostatak sadržaja - uz simpatičnu kombinaciju karaktera, velikana koji se navode u jednostavnim i lako pamtljivim stihovima te izvorni pankerski stav. Miceksi su ponovno oživjeli stari sjaj domaćih rokera. Uspješno, iskreno i bezkompromisno, iskustvu i zrelosti je udahnut mladenački bunt - stvar ponovo funkcionira.

"Jedina stvar što trebaš je ljubav, jedino ona ti daje mir" - otvaranje albuma koje je zapravo i svojevrsni zaključak, nit vodilja čitave priče Miceksa.

Nizanje ljubavi prema rock'n'rollu s jasnim izražavanjem stava, nastalog negdje u Utrinama, s modernim prizvukom, jer "svaki čovjek mora nać' svoj Meksiko". 

Album je kvalitetna cjelina, možda na trenutke i nije najbolje što se trenutno nudi, no ono što Micekse izdvaja iz mase jesu njihovi nastupi uživo. U potpunosti se predaju trenutku, energija proizlazi iz iskrenosti pristupa i vjere u ono što rade. Što je najvažnije, mlađim generacijama ne nabijaju osjećaj krivnje i manje vrijednosti što nisu bili prisutni u zlatno doba Kulušića, Jabuke i Lapidarija već im nude duh tog doba, uz pokoji moderni element ukazujući na tadašnju kvalitetu koju vječne narikače nikako ne mogu prežaliti. Obrišite suze dragi poklonici novog vala, Miceksi su tu za vas. Daruju vam ljubav, vraćaju vas u neka bolja vremena za kojima žudite.

Preslušajte novi album i svakako ih ulovite uživo, jer Miceksi znaju što rade. Dobra je zabava zagarantirana.