Specijal

Maja otkriva: Tyger Lamb

Maja otkriva: Tyger Lamb

Četveroglava zvijer s dušom tigra u koži janjeta rođena u jednoj zagrebačkoj garaži.

Službeni opis projekta dovoljan je da pobudi interes za rad novog benda na sceni - Tyger Lamb. U posljednje su vrijeme tiho radili, pripremali debitantski album "Born Into This" nakon čijeg su izlaska naprosto oduševili pojavom. Zapeli na kraju šezdesetih godina prošlog stoljeća? Ozbiljno? Njihovo je stvaralaštvo prepuno "modernih" elemenata, a klasična surf rock baza na koju se nadograđuju osigurava im kulerski štih koji zvuči nenametljivo i uvjerljivo. 

 

 

I već na samom početku albuma, pjesmu "Medicine Man" čujem kako trešti s glavne bine INmusic festivala te zaustavlja znatiželjne prolaznike da se zadrže koji trenutak i poslušaju što ova ekipa ima za reći (odsvirati). Rock riffovi s blueserskim trenucima glatko klize kroz čitav album, dok izuzetna ritmičnosti i izvođačka preciznost dokazuje kako je Tyger Lamb izuzetno ozbiljan projekt.

 

 

Ljetne večeri bit će bolje uz blago rašpast i ugodno topao vokal, na trenutke južnjačkog naglaska, podržan gitarskom tehnikom koja istovremeno koketira surfom i countryjem. Energično i poletno pjesmom "Mermaid Tree" podižu sanjivu atmosferu, izuzetno radiofoničnom stvari koja slušatelja uvodi u posljednji dio albuma kada se stvari počinju zakuhtavati s "Dirty Water", najkraćom ali i najžešćom stvari na albumu.

Tyger Lamb svojim će specifičnim izričajem zasigurno oko sebe okupiti dovoljan broj poklonika. Nešto sporija, modernija verzija The Bambi Molestersa s fantastičnim vokalom uživo već u četvrtak u Vintage Industrial Baru. Zatim i na INmusic festivalu. Ne propustiti!