Specijal

Mjesec glazbe: Pet životno važnih festivalskih aplikacija

Mjesec glazbe: Pet životno važnih festivalskih aplikacija

Veliki festivali osim velikog zadovoljstva nepripremljenim posjetiteljima mogu izazvati i velike probleme. Kako biste se lakše snašli na bilo kojem festivalskom području i kako bi vaša zabava prošla što bezbrižnije, donosimo vam pet aplikacija koje biste trebali nabaviti prije samog odlaska.

foto: INmusic festival, credit: Filip Bušić

1. Kako pronaći šator?
U tri ujutro nema ništa gore od pijanog teturanja po kampu i traženja vlastitog šatora. BC Tent Finder je aplikacija koja vas direktno vodi s glavne pozornice do vašeg mjesta u kampu. Aplikacija je dostupna trenutno samo za korisnike iOS uređaja, a lokacija se na mapu sprema pomoći GPS-a. Također, lokaciju možete podijeliti s prijateljima te saznati informacije o vremenskoj prognozi. U aplikaciju je ugrađen kompas za najentuzijastičnije kampere.

 

foto: INmusic festival, credit: Filip Bušić

 

2. Kako pružiti prvu pomoć?
Fizičke ozljede na festivalskom području nisu nepoznanica, bilo da se radi o trenutku nepažnje u pijanom ili trijeznom stanju posjetitelja. Kako brzo pomoći sebi i prijateljima, bez traženja ekipe hitne pomoći na festivalu, možete saznati na aplikaciji First Aid by British Red Cross. 

 

foto: INmusic festival, credit: Filip Bušić

 

3. Što ako se frend izgubi?
Frend ode po pivu i izgubi se zauvijek u rulji. Vi čitavu večer provedete panično ga tražeći, jer vam je neugodno brijati samima po festivalu. Poznat scenarij? Zato je tu aplikacija Find my Friends koja će vama i prijateljima omogućiti međusobno izvještavanje o trenutnoj poziciji.

 

foto: INmusic festival, credit: Filip Bušić

 

4. Tko su ovi?
Festivali su mjesto gdje, osim uživanja u nastupima vama najdražih bendova otkrijete mnogo mladih nada od čije se glazbe nećete tako lako odvojiti u bližoj budućnosti. Kako biste zapamtili baš svakog, tu su Shazam ili SoundHound koji će vam pomoći da saznate ime i opus onih za koje prije niste čuli i na čiji ste nastup naletjeli sasvim slučajno.

 

foto: INmusic festival, credit: Filip Bušić

 

5. Baterija mi krepava!
Cjelodnevno korištenje svih navedenih aplikacija, uz standardno dijeljenje i provjeravanje sadržaja na društvenim mrežama, ozbiljno umori vaš pametni mobilni uređaj. Na festivalskom području je teško pronaći mjesto gdje biste mogli lako napuniti bateriju, stoga svakako preuzmite aplikaciju Battery Doctor koja vam daje sve potrebne informacije o trajanju i potrošnji energije baterije. 

 

Mjesec glazbe na Sound Report portalu obilježava se u suradnji s Hrvatskom Diskografskom Udrugom.