Specijal

Pet bendova čiji bismo ekskluzivno-luksuzni festival zapravo platili

Pet bendova čiji bismo ekskluzivno-luksuzni festival zapravo platili

Unatoč činjenici da su cijene ulaznica za nastupe onih najvećih u Hrvatskoj skoro su pa duplo jefinije nego u ostatku Europe i svijeta, Hrvatska je unazad nekoliko godina prepoznata kao zanimljiva destinacija za ekskluzivne festivale za one nešto dubljeg džepa, odnosno boljeg životnog standarda

Dosad radilo o nekim nama relativno nepoznatim imenima elektronske glazbe kao headlinerima, ali domaću je publiku upravo protresla vijest o ekskluzivnom festivalu u organizaciji benda Thirty Seconds To Mars čije su ulaznice dosegnule cijenu od čak 42 000 kuna. I to nije sve. “Ultimativno iskustvo”, za koje cijena nije javno navedena, uključuje privatnog batlera, kuhara, masera, večeru i druženje s članovima benda te mnoštvo ostalih “prihvatnih” i “personaliziranih” pogodonosti. Taman i da imamo toliko para u džepu, Thirty Seconds To Mars i nije bend u čija bismo dva intimna koncerta s guštom uživali i s čijim bismo se članovima družili uz šum mora i lagani ljetni povjetarac. No, kada bi se radilo o ovih pet bendova, ne bismo oklijevali.

 

1. Rammstein

Sličnu je čast nedavno dobio Meksiko gdje su u turističkom gradu Puerto Vallerta ovi njemački muškarci organizirali najvatreniji doček nove godine. Naglasak nije direktno bio na luksuznom iskustvu, no cijene ulaznica također su dosegle astronomske iznose. Produkcijski gledano, jedan jadranski otočić možda i ne bi bio dovoljan za produkcijske zahtjeve ovih piromana, a novonastali požar vrlo bi se brzo proširio čitavom Dalmacijom. Nema veze, u nekom idealnom svijetu, Rammstein je bend čije bismo ultimativno iskustvo svakako željeli proživjeti kao dio godišnjeg odmora.


 

2. Bruce Springsteen

Kada ga već zbog cijene i dostupnosti ne možemo gledati u Zagrebu, možemo sanjariti da tri sata provedemo uz njegove najveće hitove uz koktelčić na plaži. Springsteen bi po prirodi mogao proći i kao svojevrstan obiteljski odmor koji bi okupio nekoliko generacija, a za razliku od Rammsteina iskustvo bi bilo izuzetno nevino i bezopasno.


 

3. Tool

Jednog lijepog, sunčanog dana kada i ako Tool napokon objavi novi album, bilo bi divno kad bi proslaviti ga ekskluzivnim koncertom i time se “odužiti” fanovima za beskonačno čekanje. Idealna bi bila neka atraktivna lokacija u njihovoj Californiji, uz naravno besplatne degustacije Maynardovih “Caduceus” vina.


 

4. Pink Floyd

Prva maštarija u ovom slučaju je ponovno okupljanje velikih Pink Floyda. S obzirom na to da je “tamna strana Mjeseca” trenutno još uvijek nedostupna, svršena lokacija za tu nezaboravnu prigodu bili bi Pompeii i repriza njihovog legendarnog koncerta iz 1973. godine.  


 

5. Pearl Jam
Posljednji su put u Zagrebu gostovali 2006. godine, a mnogi dan danas pamte taj koncert kao vrhunski doživljaj. S preko dvadeset godina iskustva imaju materijala za velike setliste, a poznati su po koncertima koji traju preko tri sata, tako da vjerujemo da bi odradili i fenomenalne ekskluzivne svirke dok bi se Eddie Vedder s guštom penjao po stjenovitim plažama,

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni