Specijal

Top 5 nezaustavljivih predvodnica regionalne pop scene

Top 5 nezaustavljivih predvodnica regionalne pop scene

One su snažne, samouvjerene, jedinstvene - pet popularnih regionalnih glazbenica koje, osim ljepote i popularnosti, krasi i velika glazbena kvaliteta. Na sceni je, srećom, podosta ovakvih persona, no za vas smo odabrali pet najboljih koje ove godine bilježe veliki uzlet karijere, a njih biste, ako već niste, trebali zapratiti.

5. Lara Antić (Bang Bang)

Lara Antić esencijalni je dio grupe Bang Bang te jedna od najboljih regionalnih ženskih scenskih performera. Rokerska profinjenost i elegancija njen su najveći adut koji dodatno uljepšavaju doživljaj impresivnog vokala, velikog raspona i intrigirajuće stabilnosti. Svaki novi nastup njen je pomak na bolje - vrhunski komunicira s publikom, na svakom koncertu stvara zabavnu klupsku atmosferu, odišući posebnom ženstvenom snagom koja inspirira. Glas koji dinamično oživi radijski eter čiji su pjesme Bang Banga sastavni dio, a svirke diljem obale dodatno začine atmosferu vruće ljetne večeri.

 

4. Zsa Zsa

Djevojka čarobna glasa. Popularnost među širom publikom stekla je pjesmom “Sve u meni se budi” koju je snimila u duetu s Damirom Kedžom dok je na vlastitom YouTube kanalu često objavljivala obrade velikih svjetskih hitova. S obzirom na vokalne sposobnosti, teško je povjerovati da je upravo ona svojevremeno pjevala back vokale Lani Jurčević, no sada je, zasluženo, jedna od najperspektivnijih kvalitetnih pop pjevačica ovog prostora. Vidno uživa u vlastitoj glazbi, gdje god i kako god nastupala. Jedinstven vokal koji dobiva samo riječi hvale od ostalih kolega s estrade, ali i intenzivno osvaja top ljestvice u posljednjih godinu-dvije.

 

3. Sara Jo

Ova djevojka čvrsto odolijeva svim glazbenim trendovima upitne kvalitete i samouvjereno se drži vlastitog pravca od kojeg ne odustaje, zbog čega mnogi njeni obožavatelji često ostavljaju komentare u kojima tvrde da, kada bi djelovala u Americi, bila bi velika svjetska zvijezda. Jedna je od rijetkih za koje izraz “i stas i glas” uistinu drži vodu jer, osim besprijekorne ljepote, ovu djevojku krasi neizmjeran glazbeni talent, ugodan vokal, stvoren za r’n’b/pop djela, velika karizma i profinjena inteligencija. Bilo da se radi o baladama ili plesnim hitovima, Sara Jo iskreno i vješto pokazuje uvjerljive emocije uvjerena u ispravnost vlastitog glazbenog puta koji će ju odvesti daleko. Jedna je od rijetkih izvođačica koje u svoje nastupe uključuje i plesne koreografije u kojima je izuzetno vješta, dok je njena najnovija pjesma “Mili mili” pravi ljetni hit.

 

2. Sajsi MC

Sajsi MC apsolutna je kraljica regionalne hip hop scene. Nemoguće ju je ni na koji način etiketirati - njen scenski karakter razvijao se godinama uz različite, ponekad čak i nespojive utjecaje, da bi sada poprimio jedinstven oblik, njoj samoj neizmjerno prirodan i ugodan zbog čega je u mogućnosti vrlo lako dominirati i velikim masama ispred pozornice. Vole je svi, osim Jelene Karleuše, no, nekako se čini da je i to čin ljubomore zbog ženstvene moći uz neosporivu umjetničku notu koju Sajsi posjeduje. Ljeto provodi radno, nastupima koji se prepričavaju dugo nakon, ali i objavljujući nove pjesme u kojima svaki put iznova uspije zaintrigirati i šokirati slušatelja.

 

1. Senidah

Kada se probila na regionalnoj glazbenoj sceni singlom “Slađana”, koji danas broji nekoliko desetina milijuna pregleda, ova je glazbenica shvaćena kao sastavni dio novog balkanton vala, što joj je na neki način dalo i svojevrsnu etiketu (ne)kvalitete istog. No, kada se isti singl presluša nekoliko puta, zajedno s debitantskim albumom “Bez tebe”, koji je još uvijek dio najslušanijih na streaming servisima, slušatelj vrlo brzo shvati da je Senidah zrela glazbenica, vrlo specifičnog glazbenog izričaja, dok je tamnom rašpastom vokalu nemoguće odoljeti. Ima neku posebno privlačnu energiju, zavodljivu i senzualnu dok je kao pojava na sceni vrlo dinamična, zanimljivog modnog izričaja. Vole je i folkeri i rokeri, a u suradnji s Universal Musicom ove je godine odlučila dio stvaralaštva bazirati i na engleskom jeziku te tako započeti inozemnu karijeru, odnosno borbu za svoje mjesto pod suncem u surovom svijetu pop glazbe u kojem ona ima veliku perspektivu. Njen balkanski šarm, specifičan vokal i karizmatična pojava sigurno će mnogima biti zanimljiva, a još je zanimljivija činjenica da ova glazbenica ima potpuno drugačiju, rokersku pozadinu, što joj daje dodatnu prednost kod budućeg razvoja i formiranja čvrste umjetničke persone čijoj se budućoj formi s velikom radoznalošću radujemo.