Specijal

Top 8: Domaćih izvođača koje ne smijete propustiti na 13. INmusic festivalu

Top 8: Domaćih izvođača koje ne smijete propustiti na 13. INmusic festivalu

Nakon što smo vam donijeli Top 8 stranih izvođača čijem nastupu se radujemo na ovogodišnjem INmusic festivalu, sada vam donosimo osam domaćih izvođača čiji nastup ne bi ste smjeli propustiti. Važno je napomenuti da nije bilo lagano napraviti ovu listu, jer su nam svi domaći izvođači koji ove godine nastupaju super, ali eto, imali smo samo osam mjesta na listi.

8. Ischairotzcky
Ischariotzcky je indie pop bend iz Brela okupljena oko pjevača Joška Klarića. Koncertnu premijeru imali su na ljeto prošle godine, a na jesen su objavili i prvi singl "Perfect sky". Ovogodišnji su pobjednici natjecanja INmusic breakthrough 2018. što je dokaz da ih kritika već prati budnim okom. Nastup na INmusic festivalu im je sjajna prilika da se i publici predstave u najboljem svjetlu.

 

7. Tyger Lamb
Da Them Moose Rush ne budu jedini predstavnici domaćih snaga na Europavoxu pobrinuo se i bend Tyger Lamb. Ovaj četveročlani bend iz Zagreba osnovan krajem 2016. godine. Nakon što su pod utjecajem bluesa, surfa, soula, duba i drugih stilova spašenih od zuba vremena mutirali u jedno biće, postali su jedan od onih svježih bendova koje ne bi smjeli zaobilaziti na svirkama. INmusic festival bit će odlična prilika da se predstave većoj publici.

 

6. Lika Kolorado
Četveročlani bend Lika Kolorado u posljednjih godinu dana također niže uspjeh za uspjehom, a nakon sjajne koncertne sezone prošle godine, predstavili su i album prvijenac "Smiješ zaurlat" koji je pokupio odlične kritike. Zaljubiti se u ovaj bend stvarno je lako, napisala je naša urednica nedavno. Zašto? Dođite i otkrijte na festivalu.

 

5. J.R. August
J.R. August je mladi umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka, koji iza sebe ima već tri EP-a: "Change of Seasons", "Tea Party With Mr. Death" i "33", a u pripremi je i LP - "Dangerous Waters". Radi se o izvođaču kojeg publika sve više primjećuje u posljednjih nekoliko mjeseci, a na INmusic će doći u pratnji zbora i benda, što je kombinacija u kojoj njegove bogate pjesme najljepše zvuče.

 

4. Them Moose Rush
Ovaj bjelovarski prog-rock trio već se nekoliko puta dokazao na INmusic festivalu. Voli ih kritika, a publiku na koncertima redovno izbiju svojim žestokim izvedbama. Dokaz kvalitete je da su ove godine došli i do finala Europavox coaching programa, te će im ovogodišnji nastup biti zagrijavanje za Europavox festival koji će se uskoro održati u francuskom Clermond Ferrandu.

 

3. Irena Žilić
Irena je jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica. Već je objavom prvog EP-a "Days of Innocence" zagolicala i kritiku i publiku, a kvalitetu je dokazala objavom odličnih albuma “Traveling” i “Haze”. Na INmusic festival #13 stiže s bendom, s kojim će publici na Jarunu predstaviti svoj svježi zvuk, te vjerujemo kako nitko neće s njenog nastupa otići razočaran.

 

2. She Loves Pablo
Sada već veterani domaće scene, She Loves Pablo je stoner/groove rock mašina koja nikada ne razočara. Od osnutka, 2006. godine, bend aktivno nastupa. Prvi album "Mother Of All" objavili su 2009. godine, uslijedio je "Burn And Levitate" 2013. godine, a posljednji album "Try Mandarin" objavljen je 2016. godine, sva tri kritički su odlično prihvaćena. Ljubiteljima žešćeg zvuka ovo će biti obavezna postaja na festivalu.

 

1. Moskau
Ako do sada još niste čuli za Moskau ne pratite dovoljno underground scenu. Moskau je mnogočlani kolektiv koji je nedavno objavio dvostruki album "Violence & Sorrow" koji su pohvalili i publika i struka. Njihovi nastupi su redovno na glasu kao show koji ne smijete propustiti, što radi brojnih instrumenata koje koriste, što radi odličnog performansa kojeg izvode. Ako će vas jedan domaći bend baciti u trans, to je definitivno Moskau.

 

U komentaru na Facebooku nam napišite kojim izvođačima se vi radujete ove godine.

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."