Vije-sti

Božićni light show inspiriran Keithom Flintom

Božićni light show inspiriran Keithom Flintom

Mještanin Essexa u spomen na Keitha Flinta okitio je svoju kuću lampicama i pripremio light show inspiriran pokojnim pjevačem.

Trosatni light show Rika Burta, mještanina Essexa, sastoji se od 3000 lampica koje su sinkronizirane s različitim glazbenim setovima. Glazbeni repertoar uključuje pjesme  pjesme grupe The Prodigy,naslovnu temu serije „Igra prijestolja“ te pjesmu „Be Prepared“ iz „Kralja lavova“. Posjetitelji će ovu svjetlosnu magiju moći pogledati do prvog tjedna siječnja. Burt je stotine sati proveo pripremajući svjetlosno/glazbeni program pomoću kompjuterskog softwarea koji mu je omogućio da sinkronizira lampice s glazbom, a njegov 14-godišnji susjed pomogao mu je „umiksati“ pjesme“.

Ovo je uglavnom za moj osobni užitak, ali The Prodigy su pomogli premostiti razlike između raznih žanrova glazbe. Imao sam priliku gledati ih uživo i nisam mogao vjerovati da je Keith mrtav. Nadamo se da će netko od članova benda vidjeti naš svjetlosni show.“, izjavio je Burt za Essex Live.

Burt se također nada da će potaknuti ljude da doniraju novac lokalnom hospiciju koji je pružio njegu njegovoj baki prije nego što je preminula u veljači ove godine. Ispred njegovog doma nalazi se posuda za donacije, a one se također mogu i uplatiti putem interneta.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni