Vije-sti

Alejuandro Buendija je postavio -

Alejuandro Buendija je postavio - "Dijagnoza, grozna"

Iako je objavljena tijekom još prve pandemijske godine na nagrađivanom i hvaljenom albumu "Škrinja", 'Dijagnoza', novi singl i video spot Alejuandra Buendije, dvije godine kasnije ne može biti aktualniji, a kako stvari stoje na ovim prostorima, čini se da je ova dijagnoza, odnosno stanje bolesti koje opisuje – akutna i bojimo se reći na glas - neizlječiva.

Već priznat i poznat kao britki i vješti umjetnik rime, majstor ironije i sarkazma, koji vrlo jasno, vrlo često uz medicinski preporučenu dozu (crnog) humora opisuje sve probleme oko nas, Saša Antić i u 'Dijagnozi' briljira, kirurškom preciznošću detektirajući mentalitet i stanje u kojem se nalazimo kao društvo.

Već od ovih uvodnih rima, sve je perfektno jasno – dijagnoza nam je grozna, ali kao što znamo uvijek može biti i gore. Jer eto, kojeg li iznenađenja, Buendija kao da je u vrijeme korone gledao u kristalnu kuglu i predosjetio da nas iza ugla pandemije čeka još jedan jahač apokalipse – rat, pa kaže: 'Čekaj svoj rat i sretno / Ako preživiš bit ćeš netko i nešto'.

"Ovo je jedna od pjesama kojima je suvišan dodatni komentar, nastajala je dugo i potrudio sam se u nju stavit manje više sve što mislim o stanju društva i čovjeka danas, ne samo kod nas već i u svijetu. Jedini komentar bi se nastavio na glazbeni ugođaj u koji pjesma na kraju vodi i tu bi citirao Đorđa Balaševića: 'Spas mi donose Cigani, oni imaju srce, za svakog od nas briga njih.' " - dodaje Antić.

Kao i prethodni video za 'Dešperado', vizualni identitet 'Dijagnozi' dao je Dragan Đokić Đole. Režija, montaža i post produkcija imaju njegov potpis, a kamerom je i ovaj put upravljao Milan Latković. Ekipa stalnih i dugogodišnjih suradnika koji Antićeve pjesme transformira u originalne video priče.

Buendija i Sinovi već neko vrijeme "Škrinju" promoviraju i uživu, nastupivši tako i na nedavno održanom AntiValentinovu #7 u Zagrebu, a nova prilika da ih vidite u akciji već je ove subote (19.3.) u riječkom Exportdrvu, na prvom izdanju AntiValentinovo #RIJEKA festivala. Let 3, domaćin koncerta  u matičnom im gradu, svojoj publici priprema pravi spektakl, kojem će svojim nastupima pridonijeti i Siniša Vuco sa Živim blatom te riječki electro-duo The Siiids

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni