Vije-sti

Amorphis i Solstafir u srijedu u Boogaloou, objavljena satnica

photo: Amorphis, credit: Sam Jansen

Amorphis i Solstafir u srijedu u Boogaloou, objavljena satnica

Dugoiščekivani koncert metal klasika Amorphis dogodit će se konačno ovu srijedu u Boogaloou, a u Zagrebu ih nije bilo gotovo jedno desetljeće.

Na njihovoj europskoj “Halo” turneji pridružit će im Islanđani Solstafir, a večer će otvoriti Finci Lost Society. Prije i nakon bendova najnezgodnije metal hitove probirat će DJ Barby. Interes za koncert je velik i mogao bi biti rasprodan pa organizatori poručuju svima da svoje ulaznice osiguraju na vrijeme. Može ih se kupiti po pretprodajnoj cijeni od 31 euro u Dirty Old Shopu i preko sustava Entrio, a na dan će koštati 35 eura.

18:30 Vrata
19:10 Lost Society
20:00 Solstafir
21:30 Amorphis

“Naša ljubav s Amorphisom traje još 2004. kad smo s njima zasvirali prvi put u Helsinkiju, a 10 godina prije toga izdali su klasik “Tales From The 1000 Lakes” koji je imao velik utjecaj na nas. Gledali smo kako rastu kao bend iz godine u godinu pa nam je veliko zadovoljstvo što ćemo biti s njima na turneji, koja je čini se, bila zapisana negdje gore u zvijezdama. Vidimo se u srijedu u Boogaloou, očekujte pravu metal ludnicu”, izjavili su ususret koncertu momci iz Solstafira.
Amorphis je finski heavy metal bend osnovan 1990. u Helsinkiju. Njihov stil u početku naginjao je više death metalu, a tijekom godina postali su poznati po brojnim stilskim varijacijama, između ostalih koketirali su s progresivnijim i folk zvukom. Kao inspiraciju za svoje pjesme često koriste “Kalevalu”, nacionalni finski ep. Bend je u 33 godine postojanja izdao 14 albuma, a najaktualniji “Halo”, koji će ovom prilikom promovirati u Boogaloou, svjetlo dana ugledao je u veljači prošle godine. Članovi benda su Tomi Joutsen (vokal), Esa Holopainen (gitara), Tomi Koivusaari (gitara), Olli-Pekka Laine (bas), Santeri Kallio (klavijature) i Jan Rechberger (bubnjevi).

Solstafir je atmosferični post metal bend koji dolazi s Islanda, a osnovan je 1995. godine. Baš kao i Amorphis, doživjeli su snažnu promjenu stila jer su u početnim danima njegovali black metal izričaj. Od 2011. surađuju s izdavačkom kućom Season of Mist za koju su izdali četiri od svojih ukupno sedam albuma. Ovo će im ujedno biti povratak u Zagreb nakon šest godina.

Lost Society je finski bend osnovan 2010. godine koji njeguje moderniji metal zvuk kombinirajući razne stilove. U početku su više bili orijentirani prema thrashu i pjesmama o partijanju i opijanju, dok sada više naginju metalcoreu i groove metalu. Dosad su izdali pet albuma, a najaktualniji “If The Sky Came Down” iz 2022. promovirat će na ovoj velikoj metalionskoj gozbi u Boogaloou u organizaciji Hangtime Agencyja i Subsonic Eventsa.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni