Vije-sti

Zamba u Jiggy Baru - Koncertna promocija albuma

Zamba u Jiggy Baru - Koncertna promocija albuma "Home"

U četvrtak, 11. lipnja, u zagrebačkom klubu Jiggy Bar, održat će se koncertna promocija hvaljenog debitanskog albuma Home, blues rock sastava Zamba iz Duge Rese.

Album je najavljen istoimenim singlom, a sadrži trinaest melodičnih autorskih blues rock pjesama na engleskom jeziku, za koje je glazbu i tekst napravio gitarist, vokal i frontmen Boris Dugi - Novački Zamba. Iako je riječ o diskografskom prvijencu, bend Zamba je već dobro poznat u domaćim blues krugovima: kao pobjednik "5th Croatian Blues Challengea" u Puli 2013. godine te kao hrvatski predstavnik na najvećem svjetskom blues natjecanju "International Blues Challenge" u Memphisu, 2014. godine. Lider sastava, Boris Dugi - Novački Zamba u svojoj je dugogodišnjoj, bogatoj karijeri surađivao s mnogim poznatim glazbenicima (Toše Proeski, Vanna, Boris Novković...), s kojima je snimio više od osamsto studijskih pjesama te nastupio na gotovo beskonačno koncerata.
Uz pomoć brojnih vrhunskih glazbenika (album su, uz Zambu, koji je svirao električnu, akustičnu i bas gitaru, dobro te otpjevao vokale, snimali i Damir Šomen i Luka Kovačić na bubnju, Hrvoje Kralj na bas gitari, Jan Tomašević na orguljama, Siniša Dorontić na orguljama i klaviru, Nikola Fabijanić na tenor saksofonu, Goran Jurković na bariton saksofonu, Željko Kambić na trubi te Darija Hodnik i Vladimir Pavelić na pratećim vokalima), Zamba je svoje dosadašnje glazbeno iskustvo pretočio u stvaranje vlastite glazbe, a rezultat je najbolje vidljiv u zvuku albuma Home.
Album je snimio Tomislav Bačurin - Lima u "Long - play" studiju, snimka lead vokala, miks i mastering su djelo Dragutina Smokrovića Smokve, za sliku naslovnice je zaslužan Dalibor Pavić - Paky, a dizajn je djelo studija Cognita.
Iako je objavljen prije samo nekoliko tjedana, album Home je već sada iznimno dobro prihvaćen među publikom, ali i glazbenom kritikom.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni