Vije-sti

Bubnjar Orri Páll Dýrason napustio Sigur Rós nakon optužbe za seksualni napad

Bubnjar Orri Páll Dýrason napustio Sigur Rós nakon optužbe za seksualni napad

Orri Páll Dýrason suočen s optužbom, objavio je odlazak jer ne želi negativno utjecati na ugled benda.

Nakon što ga je umjetnica Megan Boyd optužila za silovanje, Orri Páll Dýrason odlučio je napustiti Sigur Rós. Megan Boyd tvrdi da ju je Dýrason dva puta silovao 2013. godine u Los Angelesu dok je spavala u njegovom krevetu. Za časopis Rolling Stone Boyd je izjavila kako nije htjela prijaviti napad jer je smatrala da joj nitko ne bi povjerovao, te je dugo sebe smatrala neodgovornom jer mu je vjerovala samo zato što je član benda kojeg je voljela i cijenila ga kao umjetnika. Kao inspiraciju da upravo sada progovori o napadu, Boyd navodi prof. Christine Blasey Ford koja je nakon 36 godina izašla u javnost s optužbama protiv kandidata za suca Vrhovnog suda SAD-a, Bretta Kavanaugha.


Dýrason je na svojoj službenoj Facebook stranici zahvalio obitelji i prijateljima što mu vjeruju, a odlasku iz benda napisao je: “Ne mogu dopustiti da ove optužbe utječu na bend te važan i prekrasan rad koji je napravljen proteklih godina.” O optužbama se oglasio i ostatak benda:
Usred teških i osobnih optužbi koje su se pojavile posljednjih dana, odlučili smo prihvatiti ostavku našeg kolege iz benda Orrija Pálla Dýrasona i omogućiti mu privatnost dok se s njima suočava.”

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja