Vije-sti

Chicos De Nazca (CL) stiže u Močvaru

Chicos De Nazca (CL) stiže u Močvaru

U sklopu europske turneje u nedjelju, 10.07., po prvi puta Močvaru dolazi čileanska neo-psihodelična rock skupina Chicos De Nazca. Uz njih će nastupiti australski post-punkeri Rule of Thirds te domaća podrška Modern Delusion. Upad na koncert iznosi 40kn, a koncert počinje u 21:30.

Chicos De Nazca misija počinje ne tako davne 2010., a unazad par godina izbacili su pet albuma od kojih su neki izašli za cjenjene etikete poput Hozac Records i BYM Records. U zadnjoj inkarnaciji benda pridružuje im se Pablo Rodriguez, član Follakzoida koje smo imali prilike gledati u Močvari prošle godine, te članovi grupa Delta 21Cindy Sisters i La Hell Gang.

Ova čileanska skupina poznata je po stvaranju autentične transcendentalne sonične atmosfere koja se bazira na štovanju analognog zvuka, shoegazea, nezavisne rock scene ranih devedesetih, te psihodelične rock glazbe iz dalekih i burnih šezdesetih. Ako vam termini poput reverba, fuzza, repeticije, intoksikacije i ekspanzije uma iskrive usne u osmijeh, ovo je bend za vas!

Za fanove bendova poput The Brian Jonestown MassacreSpacemen 3,Jesus & The Mary ChainThe DoorsHawkwindMy Bloody Valentine i slično. 

Rule of Thirds su u vrlo kratkom periodu stvorili status jednog od kvalitetnijih i usviranijih bendova u post-punk, death rock, goth sferi, a ono što ih karakterizira su prodorne i energične bass dionice, ledeni vokali, mračne i šišmišarske melodije, skupa utopljene u širok ocean reverba. Australski Rule of Thirds prizivaju duhove davno upokojenih Siouxsie and the Banshees,Joy DivisionBauhaus, te itekako podsjećaju na nezaobilazne pionire žanra,The Cure.

Na svojoj prvoj europskoj turneji promoviraju samozvati album koji je donedavno bio rasprodan, da bi ga za potrebe ove turneje izdala francuska etiketa, Symphony of Destruction.

Modern Delusion sviraju mračan i melankoličan, te synthom gonjen garage/post-punk/synth-wave hibrid. Bend je ujedno i najrecentniji projekt gitarista i vokala Gorana Lautara, osnivača legendarnih The Babies, Welcomin' Comittee In Flames i Dykemann Family, koji odnedavno nastupa i solo pod pseudonimom Neon Lies. Bend također sadrži članove grupe The Celetoids koje ste nedavno imali priliku gledati kao predgrupu genijalnim amerikancima, Downtown Boys!

Ovaj hiperproduktivni trio iz Zagreba već je odradio dvije europske turneje, odsvirao gomilu gigova, što u Zagrebu, što u zemljama bivše Jugoslavije, a do sad objavili su kazetni "Wasteland" EP, vinilni 7" EP i vinilni debi LP za domaći Doomtown Records i francuski Crapoulet Records.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni