Vije-sti

Mystic Inane iz New Orleansa stižu u Attack

Mystic Inane iz New Orleansa stižu u Attack

U nedjelju, 25. rujna, u sklopu europske turneje u zagrebački klub Attack će svratiti punkeri iz New Orleansa Mystic Inane. Kao predgrupa nastupiti će domaći momci Modern Delusion. Upad na koncert iznosi 30 kn, a početak je najavljen za 21:30.

Opasno naoružani nihilizmom i kotrljajućim riffovima koji prizivaju zlatne dane nešto mračnije, provokativnije i izopačenije strane američkog hardcore punka osamdesetih, Mystic Inane odlučili su u sklopu svoje prve europske turneje posjetiti i Zagreb.
Bend podsjeća na početke jednih Saccharine Trust, iznad sebe ima beznadnu auru Flippera i No Trenda, a poprilično smo sigurni da bi štovatelje kasnije faze Black Flaga i post punk titana The Fall, mogli zavesti slojevima disonantne mid-tempo vožnje koju Mystic Inane sipa ko aseve iz rukava.

Zvuk benda Modern Delusion možemo opisati kao spoj postpunka i synthpunka s poprilično mračnim i atmosferičnim odmakom u stilu Urinals, Devo, Joy Division, te od novijih  Lost Sounds, Reatards, a čuje se i puno utjecaja ex-yu punka, primjerice Mrtvi Kanal i Paraf u kasnijoj postpunk fazi. U kratkih godinu i nešto dana postojanja bend je objavio vinilni single EP (2014.), kazetno izdanje ''Wasteland'' (2014.), te vinilni LP ''Days Of Us '' (2015.) za domaći neovisni label Doomtown Records, te francuski label Crapoulet Records. Modern Delusion ima iza sebe već dvije europske turneje, a prepoznao ih je i najpoznatiji te najutjecajniji američki punk magazin Maximum Rocknroll koji je objavio ekskluzivni intervju s bandom. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni