Vije-sti

Elis Lovrić - pjesma s Dore predstavljena na labinjonskoj cakavici

Elis Lovrić - pjesma s Dore predstavljena na labinjonskoj cakavici

Prisustvovati koncertu Elis Lovrić je kao utonuti u more oluje, smijeha i mira, zajedno! A kad se tome doda i premijerno prikazan video spot – doživljaj je potpun.

Ova svestrana i nagrađivana umjetnica, akadamsku glumica i  multijezična kantautorica pjeva na svom ''vilenjačkom'' jeziku – labinjonskoj cakavici. Ljepotu ovog iznimnog govora Elis razotkriva slušateljima diljem Hrvatske, ali i šire, od Italije, Poljske, Egipta do Brazila.

Nastupom na ovogodišnjoj Dori iako pomalo neočekivana, s pjesmom „All I Really Want“ iznenadila je i oduševila sve. Kritičari i publika danima su pričali o posebnoj umjetnici i izvanserijskoj pjesmi koja se našla među kandidatima.

Pjesma je tada otpjevana na engleskom jeziku, i iako već takva zvuči neizmjerno zanimljivo, ono što je pjesma dobila prepjevom na labinjonsku cakavicu, teško se može opisati riječima.

„All I Really Eant“ postala je „Se ca još željin“.

 

 

Elis je pjesmu „Se ca još željin“ predstavila na druženju u Zagrebu, u zanimljivom prostoru Studija Smijeha u centru grada. Na zatvorenom druženju s medijima i najbližima, osim predstavljanja nove verzije pjesme i video spota, polusatnim koncertom uvela je sve u taj svoj čudesan svijet, „Elis svijet“.

Da mi je netko rekao da ću u svom spotu glumiti s mamom, ne bih mu vjerovala. A da će mi mama k tome dati još i crvenu haljinicu, kao simbol ostvarenja mojih zamisli i djelića sna, e pa rekla bih mu da je ''nopaka storen''.  A upravo se to dogodilo! Zahvalna za podršku koju sam dobila od struke i publike na Dori, osjetila sam potrebu zaokružiti sve to u jednoj večeri i podružiti se s dragim ljudima uz spot, pjesmu, priču, a nakon toga i uz istarske delicije koje su zaokružile ugođaj. Predivan prijem i reakcija publike kakvu samo poželjeti možeš izvukli su iz mene onaj isti gušt s kojim pišem i skladam kad sam sama u sobi na svom tabureu. S istim žarom s kojim sam kao mala željela gitaru, sanjala glumu, film, poeziju, pjevanje, sviranje... s istim žarom radim i dalje, jer je to moj put koji sam prepoznala kad sam napisala svoju prvu pjesmu na labinjonskom: ''Tić''. Zvala se ''I Found My Way'' i uistinu otkrila mi je moj put. - komentirala je Elis.

Rijetko se događa da jedan glazbenik donese muk u prostor, od ljepote i jednostavno, umjetnosti, a upravo to se dogodilo prilikom Elisinog nastupa, na kojem je također izvela pjesme s albuma „Merika“.

Njene pjesme kao da su obojane magičnošću i svatko koga dotaknu ostaje trajno očaran. Elis svojom pojavom, glasom, ali i interpretacijom, jednostavno osvaja.

U jednoj večeri spojilo se sve ono najbolje što Istra pruža, a taktovi pjesme „Se ca jož željin“ odzvanjali su još dugo u noć, na putu da osvoje svaki kutak Hrvatske i svijeta.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni