Vije-sti

Finale Imagine Croatia na Trgu bana Jelačića

Finale Imagine Croatia na Trgu bana Jelačića

10620216_761909100530693_1877074104328101281_o

Za vikend 6. i 7. prosinca Trg bana Jelačića ugostiti će finale Imagine Croatia.

Imagine Croatia je festival mladih glazbenika otvoren za pojedince i grupe do 10 članova za dobnu skupinu od 12 do 20 godina, Radi se o festivalu otvorenom mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Ove godine poseban naglasak je na autorske izvedbe, iako su i obrade također dobrodošle. Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova, otvorena svim mladim glazbenicima, a održavaju se po cijelom svijetu.

 Nastup na finalu  pobjedniku će  omogućiti nastup na međunarodnom Imagine festivalu – Imagine 2015 u Belgiji. Ostale nagrade su gostovanje na festivalu Music Direct - Imagine Sweden u Švedskoj, gostovanje na Imagine Belgium u Belgiji, Imagine France u Francuskoj, Parkfest u Novigradu,  nagrada Aquarius recordsa - izdavanje singla , nagrada Akaj studija - snimanje u studiju te nagrade Euro Unita i Yamahe u obliku gitarske opreme.

 Finale imagine Croatia održati će se 6. i 7. Prosinca na Trgu bana Jelačića. Prvi dan nas očekuju hrvatski glazbenici koji će se natjecati za vrijedne nagrade, a drugi dan pobjednik Imagine Croatia 2014 i međunarodni gosti iz Belgije i Švedske koji su osvojili nagrade u svojim zemljama.

 Program 6.12. počinje u 18 sati, a ove godine za titulu pobjednika Imagine Croatia natječu se Viribus Unitis, Nina Fakin & Veronika Lanča, Firespark, M&M, Drugi Svijet, Passenger Routine, Vedran Šimunec, Reset, Levonda Kids, Medija Stres, Reply i Funked Up.

 7.12. program počinje u 19 sati nastupom ovogodišnjeg pobjednika, nakon kojega će te imati prilike čuti prošlogodišnje pobjednike  iz hrvatske, Goatfish te Act 1 iz belgije i Duo Systrami iz švedske.

Imagine Croatia plakat (2)
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni