Vije-sti

Good Vibrations za RATM fanove + osvoji upad

Good Vibrations za RATM fanove + osvoji upad

Nakon godinu dana, Renegadesi (RATM tribute bend) se u srijedu vraćaju na Good Vibrations u Vintage Industrial Bar izrokati u najvjernijem mogućem stilu hitove benda koji je obilježio 90-e godine prošlog stoljeća. Uz spomenute Istrijane, nastupit će i dva mlada zagrebačka benda - Introvers i Fit the Quota. Za DJ pultom je Kneža, a početak programa je u 20:30. Karte po pretprodajnoj cijeni od 20 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tartinska 18, kod Cibone), na dan će koštati 30 kuna.

Renegades je istarski Rage Against The Machine tribute bend. Osnovan je 2003. godine, a čine ga Davor Kos, Andrej Udovičić, Demian Kalebić i Alfred Fredi Šegon. Nakon svirki širom države, pauzirali su sa radom od 2006. do 2012. godine zbog poslovnih obveza, nakon čega se još iskusniji i jači vraćaju 2012. Ovo im je drugi nastup na Good Vibrations programu, a prvi je svim fanovima RATM-a ostao u jako lijepom sjećanju.

Introvers je alt/hard rock bend iz Zagreba. Nastao je 2012. godine kad su petorica prijatelja, nakon nekoliko godina zajedničkog sviranja i nastupanja kao interni bend KSET-a, odlučili napraviti nešto više od sviranja obrada i baciti se u autorske vode. Njihovu glazbu je teško jednoznačno definirati zbog raznolikih glazbenih ukusa pojedinih članova benda, no sadrži utjecaje rocka, stonera, bluesa, funka, metala, te progresivne glazbe, uz tekstove na hrvatskom jeziku. Nakon nekoliko mjeseci DIY snimanja i produkcije, slijede nastupi po poznatim zagrebačkim klubovima (KSET, Sax!, Pauk, Hard Place...), a treba istaknuti vatreno krštenje na KSFF Open Air-u 2014. iza Kawasaki 3p-a pred krcatim parkiralištem Filozofskog.

Fit The Quota je tročlani garage/alt/funk/indie bend u sastavu Antonio Hlupić, Ivan Cottiero i Mate Ponjević. Momci o sebi i nadolazećem koncertu kažu sljedeće: "Sviramo kad grijalica radi, kad ne, onda sviramo da se ugrijemo. Živimo u Zagrebu. Hlup je konobar, Cottierov zivot nije FER, a ja sam Mate od mame i tate. Dođite se pogat i zajebavat i poslušat izlazeći EP i par novih stvari."

Osvoji upad: Dijelimo 2x1 upad na GV u srijedu. "Lajkaj" Sound Report na Facebooku, ukoliko do sada nisi i ondje nam u inbox pošalji poruku sadržaja: "Renegades GV" uz vaše puno ime i prezime te javno podijeli ovaj članak na svojem Facebook zidu, možda baš tebe izvučemo. Nagradna traje do srijede, 23. ožujka, u 12 sati, nakon čega ćemo nasumce izvući dva pobjednike i javiti im.  Sretno!

Ivana Turjak osvojila je upad na koncert.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni