Vije-sti

Imagine Dragons objavili novi album „Mercury – Acts 1 & 2”

Imagine Dragons objavili novi album „Mercury – Acts 1 & 2”

Nakon najavne pjesme „Bones“ s impresivnim rezultatima slušanosti u cijelom svijetu – pa tako i u Hrvatskoj - Imagine Dragons predstavljaju novi dvostruki album „Mercury – Acts 1 & 2“.

Izdanje od 32 pjesme koje uključuje album „Mercury – Act 1“ iz 2021. producirao je Rick Rubin, a uključuje i hit singlove među kojima su „Enemy“, „Bones“ te nedavno otkriveni „Sharks“. „Mercury – Acts 1 & 2” odsad je dostupan na svim glazbenim platformama: https://imaginedragons.lnk.to/Mercury

Mercury – Act 1“ debitirao je u Top 10 na Billboard 200 ljestvici, te je zaradio  #2 mjesto na Billboardovim Top Alternative Albums i Top Rock Albums ljestvicama. Dok prvi čin albuma istražuje teme poput ljubavi, vjere, boli, strasti i gubitka, drugi čin usredotočen je na osobne gubitke i najveća egzistencijalna pitanja koja su obilježila karijeru Imagine Dragonsa:

„Mercury – Act 1“ fokusiran je na neposrednost smrti, a „Mercury – Act 2“ govori o procesu koji slijedi. Dakle, govori o suočavanju sa stvarnošću, buđenju i činjenici da se život mora nastaviti... Ovaj dio albuma govori o gubitku, tuzi i životu, ali i životnim radostima – važno je biti prisutan u svakom trenutku, kaže pjevač Imagine Dragonsa Dan Reynolds.

Prošlog tjedna, Imagine Dragons zagrijao je obožavatelje za dvostruki album objavom novog singla „Sharks“. Bend se trenutno nalazi na europskoj turneji  - prošlog tjedna organizirali su posebno događanje u bečkom kinu Gartenbaukino iz kojeg je spot najnovije pjesme u globalnom prijenosu uživo podijeljen s obožavateljima diljem svijeta. Spot za „Sharks” režirao je dobitnik VMA nagrade Drew Kirsch (Taylor Swift), a video prati Imagine Dragonse u pljački njihovih života na kultnim lokacijama u Las Vegasu, uključujući Bellagio, Allegiant Stadium, Shark Reef Aquarium u Mandalay Bay, "O" Cirque du Soleil...

Imagine Dragons utrli su put svom novom albumu izdavanjem niza himničnih singlova koji su bili na vrhu ljestvica. „Bones“ je dosad prikupio preko 331 milijun streamova, a prateći spot broji 31 milijun pregleda na YouTubeu. Pjesma je također probila Billboard Hot 100 i zaradila pohvale kritičara. Njihov prethodni singl, globalni hit „Enemy“, zaradio je 4,6 milijardi sveukupnih streamova (ovo uključuje originalnu izvedbu te verziju u kojoj im se pridružio reper J.I.D).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni