Vije-sti

Iron Maiden najavio novi album

Iron Maiden najavio novi album "Senjutsu"

Dugoočekivani album stiže 3. rujna.

"Sunjutsu" čiji prijevod ugrubo znači "taktike i strategije", prvi je studijski album Iron Maiden nakon "The Book of Souls" iz 2015. godine., a svjetlo dana ugledat će 3. rujna ove godine.

"Za snimanje albuma ponovno smo odabrali Guillaume Tell Studio U Francuskoj zbog opuštene atmosfere. Uređeno je idealno za naše potrebe; napravljen je u prostoru nekadašnjeg kina i ima jako visok strop zbog kojeg je akustika odlična. Ovaj album snimili smo na isti način kao 'The Book of Souls'. Napisali bi pjesmu, isprobali ju i snimili ju odmah dok nam je još bila 'svježa'.", ispričao je basist Steve Harris te nastavio:

"Na albumu ima mnogo kompleksnih pjesama za koje je bilo potrebno puno teškog rada da bi postigli zvuk kakav smo htjeli, tako da je proces snimanja bio veoma izazovan, ali Kevin (Kevin Shirley, producent i inženjer zvuka, op.a) zna kako 'uloviti' esenciju benda i mislim da se trud isplatio. Jako sam ponosan na rezultat i jedva čekam da obožavatelji čuju što smo pripremili."

Pjevač Bruce Dickinson se nadovezao:

"Jako smo uzbuđeni zbog izlaska ovog albuma. Snimili smo ga početkom 2019. godine tijekom pauze "Legacy" turneje kako bi mogli maksimizirati turneju, a istodobno imati dug period pripreme prije objave i dovoljno vremena za izradu kvalitetnih vizuala i video spota. Naravno, pandemija je promijenila naše planove ili bolje rečeno, strategije."

 

 

 

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni