Vije-sti

LIV unatoč problemima održao koncert u češkom gradu Brno

LIV unatoč problemima održao koncert u češkom gradu Brno

Unatoč brojnim neugodnostima i problemima koji su ih zatekli kada su u subotu 20. svibnja stigli u Black Diamond klub u češkom gradu Brno, zagrebački speed/thrash metalci LIV nisu odustali od namjere da odsviraju koncert tu večer. Uz pomoć prijatelja i snalažljivost, te ekipe iz jednog drugog lokalnog kluba ipak su održali koncert, a što se sve događalo tu večer pročitajte u nastavku u izjavi koju smo dobili od benda.

Subota 20.5. bio je jako nabrijan dan za nas, jer već dosta dugo nismo svirali nigdje izvan Hrvatske i bili smo totalno hyper da se predstavimo Česima i pogotovo našoj ekipi iz Metal bara Purgatory, povodom izlaska našeg spota i albuma koji nam dolazi početkom lipnja.

Krenuli smo rano ujutro, utovarili opremu, pokupili ostatak škvadre, što je bilo oko 30ak ljudi ako se ne varam i krenuli na dug put za Brno. Na početku sve je išlo odlično, zafrkancija, frendovi koje nismo dugo vidjeli i haračenje po benzinskama… Da skratim priču već kad smo došli u Black Diamond klub, nešto tu nije bilo uredu. Misim klub izgleda fora, sve drveno i metalski uređeno ali vlasnik nas nije ni pozdravio (barem nas iz benda) nije ni pogledao u našem smjeru a da ne spominjem da engleskog nije znao guknut ni riječi.

Otuda je sve krenulo nizbrdo. Saznali smo da klub nema vlastiti razglas i da tonca skupa s razglasom moramo platiti približno 1000 kuna. Znači mi smo furali kompletno cijelu opremu ali nismo imali gdje uključiti mikrofon… Cijeli dan smo proveli, nazivajući, guglajući i tražeći po gradu nekakvo pojačalo ili razglas (naravno jeftine Češke pive su pomogle da ne ispizdimo totalno), ali ništa od toga. Što je najgore vlasnica kluba je imala pojačalo iza u špajzi ali ga ni pod razno nije htjela nama posuditi da spasimo svirku.

Oko 10 navečer smo počeli gubiti svaku nadu i zaključili smo da se čudacima iz Diamonda živo fućka hoćemo li mi svirati ili ne, spakirali smo opremu za utovar u bus koji je trebao doći po nas ujutro.

Tada nas je nazvao dobar stari Chos iz Striboga i pitao hoćemo li svirati u Brooklyn klubu malo dalje u centru gdje su on i frend išli na pivu, a gdje smo se Miha (bubnjar) i ja bili raspitivali ranije taj dan. Klub je imao već četiri benda za svirku i mi bi upali kao peti bend. Ne znam čime ih je Chos pridobio ali odmah smo naravno pristali na gig. Sposobni kao uvijek posada ovog prvog kluba Black Diamond, gdje smo mi bili s opremom, nije uspjela naručiti niti taxi. Mislim katastrofa, čekamo više od pola sata taxi koji ne dolazi, ipak imamo gažu ali  ne možemo dopremiti opremu! Šta ćemo drugo, ima nas puno, svatko je uzeo nešto pod ruku i krenuli smo pješke, cijeli LIV, Purgatory crew, pojačala, bubnjevi i cijela oprema na naš koncert u podzemlje Brna.

U RC Brooklyn-u su nas dočekali kao kraljeve, imali smo backstage pun pivi i upali smo kao headlineri večeri nakon bijesnih death/grind bendova iz Češke i Njemačke. Postavili smo se i odsvirali jedan od najdražih gigova do sada. Bio je prisutan taj nenadjebivi osjećaj jedinstva između benda i publike, jer ipak smo svi skupa to isfurali i dofurali. Bengali smo, skakali i zajebavali se na setu od oko sat vremena gdje smo pretresli skoro cijeli prvi album, plus naravno “Black Metal Slut“ duplo za Zlatkeca.

Organizator, kao i publika, kao i mi, bio je totalno oduševljen svirkom i feštom koju smo uneredili! Nastavili smo partijati u Brooklynu do polaska u bus.

Hvala ludoj škvadri iz Purgatoryja, pamtit ćemo ovo u pozitivnom svijetlu za vijeke vijekova.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni