Vije-sti

Mary May krajem travnja otvara Proljeće u Zaboku

photo: Mary May, credit: Barbara Šegota

Mary May krajem travnja otvara Proljeće u Zaboku

Omiljena kantautorica stiže u Zabok!

„To mi je već rekao Anto Perković, da kad počnem pjevati kao da više nisam tu, kao da sam netko drugi, negdje drugdje. Cijeli život imam ogromnu tremu prije nastupa, a čim stanem na pozornicu sve to potpuno nestane. Nastupi su mi inače vježba ekstremne prisutnosti, osjećam se jako fokusirano, a najčešće me iznenade fotografije s nastupa jer mi nikako nije jasno što sam to radila. To mi je jako zanimljivo i mislim da ne moram u potpunosti razumjeti što se događa, samo to prihvatiti i cijeniti”

Iza ovog citata u jednom intervjuu stoji Mary May, pravim imenom Marija Butirić. Ona je 2017. u suradnji s producentom Mark Mrakovčićem objavila svoj album prvijenac "Things You Can`t Put Your Finger On" koji je zaradio nominaciju za nagradu Porin u kategoriji "Najbolji album alternativne glazbe", a kritika i publika potvrdili su da se radi o zaista sjajnom izdanju. Folk americana s elementima popa i bluesa. Tako bi se mogla opisati glazba Mary May. 
Surađivala je s bendovima M.O.R.T. i Mayales, kao i Domagojem Šimekom (She Loves Pablo), objavila je i album s projektom Willow Avenue u suradnji s Antom i Jakšom Perkovićem. Nedavno je svjetlo dana ugledao video za pjesmu “"Don’t Call Me Baby" koja će se naći na njenom drugom studijskom albumu. Uz nju će na pozornicu ovom prilikom stupiti i njen bend koji čine Luka Čapeta (gitara), Marin Živković (saksofon), Borko Rupena (bubnjevi) i Jakša Perković (bas).
Što je tako posebno oko Mary May, moći ćete se uvjeriti na Proljeću u Zaboku. U pametne mobitele i rokovnike valja upisati subotu, 30. travnja, mjesto je ljetna pozornica Krčme Polanović. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio. Na dan će koštati 50 kuna. Kupnjom ulaznice za koncert ostvaruje se pravo na vođenu turu u pivovari Nova Runda.

Proljeće u Zaboku! Kaj je sad pak to?

Proljeće u Zaboku novi je projekt, odnosno niz kulturnih i drugih manifestacija koje se događaju na raznim lokacijama tog lijepog grada. On će ovo proljeće živjeti punim plućima: koncerti, književne i filmske večeri, izložbe, vođene pivske ture, radionice, biciklijada - za svakoga ponešto. Bit će to prilika za druženje, uživanje, širenje vidika i upoznavanje novih ljudi.
PUZ se može zapratiti na

FB: https://web.facebook.com/proljeceuzaboku

i IG: https://www.instagram.com/proljeceuzaboku

Proljeće u Zaboku organiziraju Hangtime Agency, Grad Zabok, Krčma Polanović, Pivovara Nova Runda, Udruga GOKUL, Ministarstvo kulture i Hrvatska glazbena unija.
Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni