Vije-sti

Moraines u klubu Močvara

Moraines u klubu Močvara

Instrumentalna progresivna rock četvorka Moraines najavljuje koncertnu promociju duplih singlova, dva objavljena prošle godine, kao i dva nadolazeća, u klubu Močvara u subotu 19. ožujka.

Koncert će predstaviti moćni dupli singl "The Brute / Human, Titan"koji je objavljen prošle godine za LAA, kao i novi dupli singl koji će biti dostupan za desetak dana. Oba izdanja najavljuju dugosvirajući album „Future Histories“ čija se objava očekuje na jesen, a koncert u Močvari prvi je u nizu kojima će ova instrumentalna prog rock četvorka po prvi puta predstaviti te materijale. Ususret nastupu objavljen je i videospot za “The Brute”.

Na objavljenom duplom singlu "The Brute / Human, Titan" surađuju s Michaelom Pattersonom, mix majstorom iz Los Angelesa, poznatom po radu s Nine Inch Nails, Puscifer, Notorious B.I.G., Black Rebel Motorcycle Club, a potpisuje i mix  Beckovog "Midnight Vultures" nominiranog za Grammya za album godine. Za snimanje je bio zadužen Tomislav Franjo Šušak, osim bubnjeva koje je snimao Mark Mrakovčić, a editirao ga je Jon Tidey. Materijal je u New Yorku masterirao Vlado Meller, dvostruki dobitnik Grammya.

Moraines su često hvaljeni kao jedan od eklektičnijih i raznovrsnijih bendova proizašlih iz zagrebačke underground scene. Zahvaljujući različitim glazbenim utjecajima, kao i širenju unutar raznih žanrova kroz godine, trenutni glazbeni pristup benda izbjegava jednostavnu žanrovsku odrednicu, no u njemu bi podjednako za sebe nešto mogli pronaći ljubitelji math, prog i post-rocka, heavy metala ili post-hardcorea u svim svojim varijacijama kroz posljednje dvije dekade. Zvukom danas to zahvaća široku paletu od Deftones i Russian Circles, preko The Dillinger Escape Plan, pa do kultnih Neurosis.

Članovi benda su Mario Mlakar (bubanj), Goran Rusmir (bas gitara), Domagoj Šekelja i Petar Pečur (gitare). Moraines se predstavljaju 2008. EP-om „The Perfect Pantheon of Absence“ nastalim pod utjecajem tada aktualnog vala stoner rocka i posebice post-metal bendova, što ga čini i prvim materijalom tog žanra u Hrvatskoj. Bend je kroz godine svirao s imenima poput The Ocean, Celeste, Aussitôt Mort, Heaven In Her Arms, Meniscus i Syndrome.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni