Vije-sti

Moskau i Duo List u novoj epizodi programa MIMO

Moskau i Duo List u novoj epizodi programa MIMO

Sedmi koncert četvrte MIMO sezone održat će se u nedjelju, 7. svibnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, a nastupiti će Duo List i kolektiv Moskau.

Duo List, odnosno duo "Lenjin i Staljin", osnovan je neposredno nakon raspada grupe "Abnormalan", čiji su, Vrba (gitara, vokal) i Žare (vokal), bili članovi. Za razliku od matičnih Vrbinih i Žaretovih bendova koji su glasni i nabijeni energijom, ovaj je duet nježan i intiman. Tu se svira autorska šansona, koji put toliko tiho da čuješ list kako pada s grane.

Art-core kolektiv Moskau jedinstvena je pojava na domaćoj glazbenoj sceni koja sve više zaokuplja pozornost publike i kritike zbog izrazito atraktivnih i sceničnih živih nastupa na kojima se nikada doista ne zna što se može očekivati. Osnovu benda čine Ivan Grobenski, Ivan Gundić, Ivan Laić, Pavle Bojanić, Tena Rak, Katarina Čondrić, Buga Klara Blanuša, ali članstvo u kolektivu je iznimno fluidno tako da se na pozornici nerijetko može vidjeti i do četrnaest ljudi. Što nas čeka na MIMO-u, uskoro  ćete vidjeti. Samo ćemo vam za ovaj put otkriti da će dio njihovog nastupa u Gorgoni režirati Nora Krstulović...

Sav prihod od donacija od ulaznica ide izvođačima, a nakon koncert slijedi afterparty u Spunku.

Koncert počinje točno u 20 sati.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni