Vije-sti

Muse predstavili novi singl ''Will Of The People''

Muse predstavili novi singl ''Will Of The People''

Trećim singlom koji instantno osvaja kritiku Muse najavljuju istoimeni album kojeg ćemo dočekati već ovo ljeto.

Jedna od najvećih rock atrakcija, grupa Muse objavila je svoj najnoviji singl ‘’Will of The People’’, ujedno treći po redu kojim najavljuju istoimeni album kojeg ćemo dočekati već 26. kolovoza zahvaljujući Warner Musicu i Dancing Bearu. Početkom godine bend je predstavio prve hitove s nadolazećeg studijskog izdanja, pjesme ‘’Compliance’’ i ‘’Won’t Stand Down’’, koje su uz pozitivne kritike zaradile i titule ‘’pravih klasika’’ (NME).
 
Najnoviji singl ‘’Will of the People’’ producirali su Muse, dok je miks napravio već legendarni audio inženjer Serban Ghenea te je stvorena nabrijana himna koja još jednom potvrđuje snagu benda u majstorskoj pripovjedačkoj ulozi i stvaranju teatralnih zvučnih kulisa.

Uz singl je predstavljen i video uradak nagrađivanog animatora i producenta Toma Tellera.
 
“'Will of the People' je izmišljena priča smještena u izmišljeni metaverzum na izmišljenom planetu kojim vlada izmišljena autoritarna država kojom upravlja izmišljeni algoritam koji predstavlja izmišljeni podatkovni centar koji vodi izmišljenu banku koja tiska izmišljenu valutu koja kontrolira izmišljenu populaciju koja zauzima izmišljeni grad koji sadrži izmišljeni stan u kojem se jednog dana probudio izmišljeni čovjek i pomislio 'jebi ovo'…”, otkriva frontman benda, Matt Bellamy.
 
Dodatno uzbuđenje kod fanova izazvalo je otkrivanje datuma intimnih nastupa benda u listopadu, među kojima se svakako ističe nama najbliži, onaj u milanskom Alcatrazu (26.10.2022.).
 
“Tako smo se dobro proveli na našim nedavnim dobrotvornim nastupima u Apollu u Londonu prošlog mjeseca da smo htjeli odsvirati u nekim od ovih manjih koncertnih prostora koja dugo nismo posjetili prije nego što se uputimo na turneju 2023.”, komentirali su iz benda.
 
Za europske nastupe, svi fanovi koji su prednaručili album ‘’Will of the People’’ imat će priliku prvi krenuti u utrku za ove  tražene ulaznice i to od 10h u utorak 26. lipnja. Datumi svih nastupa mogu se pronaći na službenim stranicama benda.
 
Posljednji album trija, ‘’Simulation Theory’’, debitirao je na #1 i postao šesti album benda koji je debitirao na prvom mjestu u Velikoj Britaniji. Njihov prethodni studijski album, ‘’Drones’’, osvojio je nagradu Grammy za najbolji rock album, drugu za bend, u veljači 2016. Od osnivanja 1994. Muse su izdali osam studijskih albuma, prodavši preko 20 milijuna albuma diljem svijeta. Široko prepoznati kao jedan od najboljih bendova uživo na svijetu, Muse su osvojili brojne glazbene nagrade, uključujući dvije Grammy nagrade, American Music Award, pet MTV Europe Music Awards, dvije Brit Awards, jedanaest NME Awards i sedam Q Awards, između ostalih.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni